Αρχική Ξενοδοχεία Την άμεση εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

Την άμεση εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

Per. Antoniou, Πρόεδρος Ξενοδόχων ΛέσβουΜε προτάσεις προς τη πολιτεία σχετικές με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας και το πρόγραμμα του «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ», επανέρχεται η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.
Συγκεκριμένα οι Ξενοδόχοι Λέσβου ζητούν
1) να μη θεωρείται ως τροποποίηση της επενδυτικής της πρότασης η αντικατάσταση εξοπλισμού λεβητοστασίου που χρησιμοποιεί πετρέλαιο, από νέο εξοπλισμό που θα χρησιμοποιεί πυρηνόξυλο, στο πρόγραμμα του «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ», και
2) την καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας (ΗΚΕ), που να προβλέπει – για τις συνεπείς επιχειρήσεις – απ’ το 2012 μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών σε ποσοστό τουλάχιστον 15 – 20%, κλιμακούμενη μέχρι το 2014 έως το 30 – 40% (αν όχι και μεγαλύτερες μειώσεις για τις Πολύ Μικρές και Μικρές επιχειρήσεις – της τάξεως των 40 – 50 δωματίων – εντάσεως εργασίας, των ακριτικών, νησιωτικών, ΕΥαίσθητων  ΠΡΟορισμών), πριν νάναι πολύ αργά για όλους μας, προκειμένου ν’ αποφευχθεί (τη δωδεκάτη) το λουκέτο ή η αλλαγή χεριών (σε τράπεζες, τοκογλύφους και άλλους τρίτους) ή ο αφελληνισμός τους και στην καλύτερη περίπτωση η μετατροπή των ετήσιας λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων σ’ εποχικής, με συρρίκνωση της διάρκειας της εποχικής λειτουργίας, από 6 – 7 μήνες σε 2 ή 3 και λιγότερο, μ’ ό,τι τούτο συνεπάγεται για το εισόδημα, Απασχόληση, Ασφαλιστικές εισφορές κλπ.

Εξ άλλου στην επιστολή τους προς τον Υπουργό Εργασίας κο Γ. Κουτρουμάνη, τονίζουν
  “Κύριε Υπουργέ, η συνολική μείωση που θα προκύψει στις εισπράξεις των ασφαλιστικών ταμείων, απ’ την εφαρμογή της ΗΚΕ, θ’ αντισταθμιστεί και θα υπερφαλαγγιστεί απ’ την «άμβλυνση» της εισφοροδιαφυγής, εισφοροαποφυγής κι απ´ τόνωση της Απασχόλησης και της Αγοράς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.