Αρχική Επικαιρότητα Ενημερωτική εκστρατεία για τα οφέλη του ευρώ ζητάει η Ρόδη Κράτσα

Ενημερωτική εκστρατεία για τα οφέλη του ευρώ ζητάει η Ρόδη Κράτσα

kratsaΤους κίνδυνους που απορρέουν από την απώλεια εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών έναντι του ευρώ και την ανάγκη σχεδιασμού νέας ενημερωτικής εκστρατείας για το κοινό νόμισμα τονίζει η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα σε γραπτή ερώτηση της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Eλληνίδα ευρωβουλευτής επικαλούμενη τα χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ποσοστά θετικής άποψης για το ευρώ των πολιτών των υπερχρεωμένων οικονομιών που κατέγραψε η τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου το 2010, αναφέρεται και στην ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση της δυσπιστίας των Γερμανών πολιτών για το ευρώ σε ποσοστό 76%, σύμφωνα με τελευταία έρευνα εφημερίδας, παρά τα διαφαινόμενα οφέλη της γερμανικής οικονομίας από την υιοθέτηση του ευρώ.

Για το λόγο αυτό η κα. Κράτσα τονίζει τις επιπτώσεις της δυσπιστίας των πολιτών στις προσπάθειες για περαιτέρω δημοσιονομική ενοποίηση και σύγκλιση και ζητά να πληροφορηθεί για την ύπαρξη ιδιαίτερης έρευνας για τη στάση των Ευρωπαίων πολιτών που να καταγράφει τις νέες συνολικές τάσεις επί του θέματος, από τις οποίες μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Η Eλληνίδα ευρωβουλευτής επισημαίνει την ανάγκη για ενημερωτική και στοχευμένη εκστρατεία προκειμένου να αντιληφθούν οι πολίτες τη σημασία και τα οφέλη του κοινού νομίσματος όπως και τις απαιτούμενες προσπάθειες για τη στήριξη και διατήρηση του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.