Αρχική Αεροπορικά Νέα Ο Mark Schwab είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance

Ο Mark Schwab είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance

Έμπειρο στέλεχος στoν διεθνή αεροπορικό κλάδο ο επικεφαλής της Star Alliance


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Star Alliance διόρισε τον Mark Schwab ως τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Star Alliance για να διοικήσει τα κεντρικά της Συμμαχίας, με βάση στη Φρανκφούρτη.

Ο Schwab προέρχεται από την αεροπορική εταιρία United μέλος της Star Alliance, όπου και ήταν υπεύθυνος για τις συμμαχίες της εταιρίας ως Αντιπρόεδρος Συμμαχιών. Επίσης, με την ίδια ιδιότητα, υπηρετούσε και σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Star Alliance. Διαδέχεται τον Jaan Albrecht, ο οποίος διορίστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Austrian Airlines την 1η Νοεμβρίου 2011.

“ Με τον Mark Schwab έχουμε εξασφαλίσει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο στέλεχος, ο οποίος έχει όλα τα προσόντα για να οδηγήσει την Συμμαχία μας στο επόμενο κεφάλαιο της επιτυχημένης ιστορίας της”, δήλωσε ο Rob Fyfe, διευθύνων σύμβουλος της Air New Zealand και Πρόεδρος της  Εκτελεστικής Επιτροπής της Star Alliance.

“ Ο διορισμός αυτός προκύπτει από μια παγκόσμια έρευνα, η οποία μας έδωσε την δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλούς υψηλού επιπέδου υποψηφίους. Ο Mark μας έπεισε με την μεγάλη τεχνογνωσία του και την σημαντική του εμπειρία. Η προϋπηρεσία του στον διεθνή αεροπορικό κλάδο, σε διάφορες διευθυντικές θέσεις παγκοσμίως, του δίνει το συγκεκριμένο υπόβαθρο που χρειαζόμαστε για αυτή την απαιτητική θέση”.

Ο Mark Schwab κατείχε πολυάριθμες διευθυντικές θέσεις στον αεροπορικό κλάδο στις United Airlines, US Airways και American Airlines. Ξεκίνησε την καριέρα στον αεροπορικό χώρο το 1975 με την Pan American World Airways στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ως Πολίτης του Κόσμου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του εκτός της χώρας καταγωγής του, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Schwab ήταν επικεφαλής οργανισμών στη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Μιλάει άπταιστα Πορτογαλικά και Ισπανικά και πτυχίο Σχέσεων Λατ. Αμερικής από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, στο Charlottesville. Ο Mark Schwab είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Η Star Alliance Services GmbH, έχει έδρα στη Φρανκφούρτη, Γερμανία, και εξυπηρετεί κεντρικά την πιο έμπειρη αεροπορική Συμμαχία στον κόσμο. Συντονίζει τα έργα και τις δραστηριότητες των 28 αεροπορικών εταιρειών-μελών της, με στόχο τη βελτίωση του άνετου αεροπορικού ταξιδιού για τους διεθνείς πελάτες της, όταν αυτοί ταξιδεύουν σε οποιαδήποτε από τις 21,000 καθημερινές πτήσεις, καθώς και την επίτευξη συνεργιών πέρα από τις ανεξάρτητες δυνατότητες των μελών της σε παγκόσμια κλίμακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.