Αρχική Τουρισμός Η Thomas Cook πουλάει το 51% της HCV στην Iberostar

Η Thomas Cook πουλάει το 51% της HCV στην Iberostar

Thomas-CookΗ Thomas Cook, της οποίας οι μετοχές υποχώρησαν κατά 75% σε μια μέρα τον περασμένο μήνα, έκλεισε συμφωνία με τον όμιλο Iberostar για τη πώληση του 51% της Hoteles Y Clubs De Vacaciones (HCV). Η HCV είναι μια εταιρεία συμμετοχών που, μαζί με έναν άλλο μέτοχο, κατέχει έμμεσα, πέντε ισπανικές ξενοδοχεία και ένα γκολφ κλαμπ, και έχει τo management ένος δεύτερου γηπέδου γκολφ στην Ισπανία.

Η πώληση της HCV αποτελεί μέρος του προγράμματος ανασυγκρότησης της Thomas Cook που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος, με στόχο την πώληση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων, αξίας £ 200 εκατομμυρίων, σε μια περίοδο 6-18 μηνών. Η Thomas Cook θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα ξενοδοχεία της HCV μέσα από μια ξεχωριστή εμπορική συμφωνία με την IBS.

Η Thomas Cook, από τη συναλλαγή αυτή, θα λάβει 72.200.000 €, σε μετρητά. Η HCV πωλείται με καθαρό χρέος € 22.400.000, πράγμα που σημαίνει ότι η πώληση αυτή, θα μειώσει το καθαρό χρέος της Thomas Cook κατά € 94.600.000, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου £ 81 εκατομμύρια. Τα έσοδα από την πώληση της HCV θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των δανείων της Thomas Cook κλπ.

Η ολοκλήρωση της πώλησης, εξαρτάται από την έγκριση των μετόχων. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Ωστόσο οι δανείστριες τράπεζες, ζητούν από την εταιρεία δραστικότερα μέτρα.

Έτσι αναμένεται στο άμεσο μέλλον, να γίνει μια στρατηγική αναθεώρηση της εταιρίας, όπως το κλείσιμο 200 ταξιδιωτικών γραφείων στο Ηνωμένο Βασίλειο, που σημαίνει την απώλεια περίπου 1.000 θέσεων εργασίας. Μείωση του στόλου της αεροπορικής της εταιρίας από 41 σε 35 αεροπλάνα, προσφορά περισσότερων ειδικών τιμών στα τουριστικά πακέτα της και  μείωση του λειτουργικού κόστους με τη μη έκδοση τυπωμένων εισιτηρίων κλπ.

Αναλυτές προβλέπουν αύξηση των λειτουργικών κερδών της εταιρείας κατά £ 300 εκατ. περίπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.