Αρχική Φεστιβάλ Με μεγάλο χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Αθήνα γιορτάΖΕΙ! τα Χριστούγεννα και...

Με μεγάλο χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Αθήνα γιορτάΖΕΙ! τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

Με μεγάλο χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Αθήνα γιορτάΖΕΙ! τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!H “Αθήνα γιορτάΖΕΙ” υποδεχόμενη το πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς , προτάσσοντας τη συμμετοχή ,την αλληλεγγύη και την αισιοδοξία, με εκδηλώσεις και δρώμενα σε τρεις κεντρικές πλατείες, 17 γειτονιές και 11 πολιτιστικά κέντρα, με δέκα θεματικά φεστιβάλ στα οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες για 30 μέρες και νύχτες. Το κόστος των εκδηλώσεων θα ανέλθει στα 200.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο 1/10 του κόστους των εκδηλώσεων της προηγούμενης χρονιάς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: “Παρουσιάζουμε σήμερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τα»Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ένα πρόγραμμα που εδράζεται στη συμμετοχή 700 καλλιτεχνών, οι οποίοι 30 μέρες και νύχτες, θα μεταφέρουν κλίμα ζωντάνιας, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας σε 3 πλατείες (Συντάγματος, Κλαυθμώνος, Κοτζιά) με 10 φεστιβάλ, σε 13 γειτονιές της Αθήνας και με πολύ όρεξη να αποδείξουμε ότι η ‘Αθήνα γιορτά-ΖΕΙ’. Οι φετινές εκδηλώσεις βασίζονται στο τρίπτυχο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ- Κινητοποιούμε όλο το ανθρώπινο κεφάλαιο της Αθήνας- Ενεργοποιούμε όλες τις καλλιτεχνικές δυνάμεις της πρωτεύουσας- Επιστρατεύουμε όλες τις δυνάμεις του Δήμου, χωρίς εταιρίες, συμβούλους και τις υπέρογκες δαπάνες του παρελθόντος- Ξαναζωντανεύουμε το κέντρο, το Σύνταγμα, την πλατεία Κλαυθμώνος και την πλατεία Κοτζιά.- Και κυρίως βάζουμε σε πρώτο πλάνο τα παιδιά. Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά και με έμπνευση, αισθητική και αλληλεγγύη απαντάμε στα δύσκολα μηνύματα των καιρών. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν έναντι ενός συμβολικού τιμήματος, ενώ ακόμη και τώρα το κάλεσμα είναι σε ισχύ. Επίσης: – Φωτίζονται και παίρνουν ζωή οι κλειστές βιτρίνες του κέντρου και σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες από αυτές. Στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας, στην Τεχνόπολη διοργανώνουμε εκδηλώσεις για τις λέσχες φιλίας, ενώ θα παρατεθούν τα καθιερωμένα γεύματα για τους αστέγους με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων. Ξεχωριστή είναι, επίσης, η πρωτοβουλία του ‘Αθήνα 9,84’ για την ενίσχυση των ανάδοχων οικογενειών και των υιοθετημένων παιδιών. Το κόστος των φετινών εκδηλώσεων θα κινηθεί περίπου στις 200 χιλιάδες ευρώ, δέκα φορές λιγότερο απ’ όσο στοίχισαν στον δημότη οι αντίστοιχες περσινές. Τονίζω, ότι δεν θα στολιστεί ΕΝΑ αλλά ΟΛΑ τα δέντρα της πλατείας Συντάγματος. Και θα στολιστούν στο ύψος των παιδιών, των χιλιάδων παιδιών από όλα τα δημοτικά σχολεία της Αθήνας. Με ανακυκλώσιμα υλικά στέλνοντας το μήνυμα που χρειαζόμαστε όλοι. Τα παιδιά, τα μόνα που δεν φταίνε για τα όσα περνάμε, θα έχουν τον πρώτο λόγο”.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τις Εορταστικές Εκδηλώσεις και διευθύνων σύμβουλος της ‘Τεχνόπολις’, κ. Κώστας Μπιτζάνης, σημείωσε ότι “για πρώτη φορά ενεργοποιούνται τόσοι πολλοί άνθρωποι για την εκπλήρωση μιας τόσο μεγάλης αποστολής”. Ο κ. Μάριος Στρόφαλης, καλλιτεχνικός υπεύθυνος των εκδηλώσεων, επισήμανε ότι “η πραγματοποίηση 10 ξεχωριστών 3ήμερων φεστιβάλ αποτελεί μια πραγματική καινοτομία διεθνών προδιαγραφών για τις φετινές εκδηλώσεις”. Στο χαιρετισμό του, ως εκπρόσωπος του Μεγάλου Χορηγού των εκδηλώσεων, ο αντιπρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Χάρης Σιγανός, επισήμανε την ανάγκη των πολιτών για αισιόδοξα μηνύματα και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.