Αρχική Ξενοδοχεία Μακεδονία Παλλάς
 Διεθνής διαγωνισμός για τον νέο εκμισθωτή

Μακεδονία Παλλάς
 Διεθνής διαγωνισμός για τον νέο εκμισθωτή

Makedonia PalaceΜέχρι τις 27 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί το “Μακεδονία Παλλάς”, μετά την απόφαση του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που μισθώνει το ξενοδοχείο, να σπάσει τη συμφωνία με το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Ο όμιλος επισήμανε ότι τα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο που δίνονταν ως ενοίκιο ήταν δυσβάσταχτα αυτή την περίοδο, όπου η πτώση του τζίρου έχει φτάσει στο 40%.
Υποστηρίζει ότι ζήτησε μείωση του μισθώματος κατά 20%, γεγονός που δεν το αποδέχθηκε το ΙΚΑ. Από την πλευρά του, το Ταμείο τονίζει ότι προχωρά άμεσα σε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό προκειμένου να βρεθεί άμεσα νέος εκμισθωτής. Το ξενοδοχείο σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης είναι συνδεδεμένο με τη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας.
Από τα μπαλκόνια του, που βλέπουν στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, είχαν απευθυνθεί δεκάδες φορές στον λαό οι ηγέτες της Μεταπολίτευσης. Εξω από την πόρτα του συνωστίζονταν κατά χιλιάδες οι ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα χρόνια που ακολούθησαν το 1974. Η πολιτική ιστορία του “Μακεδονία” αρχίζει το 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκαινίασε από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου την πρώτη Διεθνή Εκθεση μετά τη δικτατορία, “την πρώτη μεταπελευθερωτική Εκθεση”, όπως είπε.
Ποτό στο “Κορλεόνε
Με το πέρασμα των ετών, το ξενοδοχείο έγινε το κατάλυμα του πρωθυπουργού, του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και των ηγετών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έμενε πάντα στην ωραιότερη σουίτα στον 6ο όροφο, με θέα στον Θερμαϊκό. Τα βράδια των ΔΕΘ, μετά τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις Τύπου, συνήθιζε να πίνει το ποτό του στο μπαρ “Κορλεόνε” του 9ου ορόφου, με παρέες πολιτικών φίλων του.
Η καφετέρια στο ισόγειο, το περίφημο “Σαλόνικα Λάουντζ”, έχει δει τις πολυθρόνες του να σφύζουν από ζωή φιλοξενώντας προσωπικότητες όπως η Μελίνα Μερκούρη και ο Ζυλ Ντασσέν. Στο πιο διάσημο εστιατόριο της πόλης, στο “Πορφύρα”, οι υπάλληλοι ακόμη θυμούνται τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με τη συνοδεία του να πίνουν ελληνικά κόκκινα κρασιά.

Πηγή: Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.