Αρχική General Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ

Celestyal Cruises

Makedonia PalaceΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 21, Νοεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Οι εξελίξεις στο θέμα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς», μετά την απόφαση της έως σήμερα διαχειρίστριας εταιρείας να διακόψει τη μίσθωση και να αποσυρθεί από τη διαχείριση του ιστορικού για την πόλη της Θεσσαλονίκης ξενοδοχείου για λόγους οικονομικούς που αφορούν το ύψος του μισθώματος, προκαλούν προβληματισμό.
Οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές – τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία – θα πρέπει να αναλογιστούν ότι οι 120 εργαζόμενοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν χωρίς δουλειά, σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει και η αγορά εργασίας δεν μπορεί ν’ απορροφήσει εργαζόμενους.
Θα πρέπει επίσης και οι δυο πλευρές να αναλογιστούν ότι στην εποχή της βαθύτατης οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα, οι συνθήκες απαιτούν αναδιοργάνωση και αναδιάταξη της αγοράς σε κάθε επίπεδο, αλλά και ευέλικτη προσέγγιση από πλευράς των δημόσιων φορέων, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία της εγχώριας οικονομίας. Θα ήταν καλό η διοίκηση του ΙΚΑ να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο μείωσης του μισθώματος αλλά και η πλευρά του επιχειρηματία να αποφύγει τις βεβιασμένες κινήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, η ανάδειξη του νέου διαχειριστή-μισθωτή πρέπει να επισπευθεί ώστε το ιστορικό ξενοδοχείο να λειτουργήσει απρόσκοπτα, σε μια περίοδο που η Θεσσαλονίκη φαίνεται να προσελκύει ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών, σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία των αρμόδιων φορέων, και η προσπάθεια για ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε διεθνή τουριστικό προορισμό να μην ανασταλεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.