Αρχική Ξενοδοχεία Φιλοσοφικοί Περίπατοι στην Costa Navarino

Φιλοσοφικοί Περίπατοι στην Costa Navarino

Μία πρωτοποριακή δραστηριότητα ξεκίνησε στην Costa Navarino, στο πλαίσιο των διαφορετικών προγραμμάτων που μπορούν να γνωρίσουν οι επισκέπτες, κάθε εποχή. Οι Φιλοσοφικοί Περίπατοι, έχουν στόχο να ανταποκριθούν στις αναζητήσεις του σύγχρονου περιηγητή και να του προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία σε ένα ειδυλλιακό τοπίο,  ανάμεσα σε αιωνόβιους ελαιώνες, δίπλα στη θάλασσα.
Μέσα από τους Φιλοσοφικούς Περιπάτους που πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν συζητήσεις στην ύπαιθρο, όπου με αφορμή κάποιο αρχαίο ελληνικό κείμενο, αναλύεται η επίδραση της σκέψης των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Καθηγητές Πανεπιστημίου καθοδηγούν αυτές τις συζητήσεις, όπου επίσης γίνεται αναφορά στο κατά πόσο επίκαιρος είναι ο λόγος και η σκέψη αυτών των αρχαίων Φιλόσοφων, 2.500 και πλέον χρόνια μετά.
   

Η μακρά παράδοση στη χώρα μας αναφέρει ότι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι δίδασκαν παντού: στην Αγορά, σε ιδιωτικές κατοικίες -τα γνωστά συμπόσια- και κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου, αφού το εύκρατο κλίμα που επικρατεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επιτρέπει και ενθαρρύνει τις υπαίθριες συναναστροφές και συζητήσεις.
Στην Costa Navarino, η γνωριμία με τον κόσμο της φιλοσοφίας μπορεί να γίνει ακόμη και σε έναν περίπατο. Μία ξεχωριστή δραστηριότητα, η οποία προσεγγίζει την επιστήμη που   αφυπνίζει συνειδήσεις, φωτίζει τα πνεύματα, οξύνει την κριτική διάθεση, ανοίγει προοπτικές, πολεμά τον εφησυχασμό και το δογματισμό και εμπνέει πίστη σε ανθρώπινες αξίες, όπως η ελευθερία και η δικαιοσύνη.

Για τις ημερομηνίες των Φιλοσοφικών Περιπάτων (διοργανώνονται και κατόπιν ομαδικού αιτήματος) καθώς και για τα ειδικά πακέτα προσφορών της τρέχουσας περιόδου στο The Westin Resort, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 27230 95000 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.westincostanavarino.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.