Αρχική Ελλάδα Επάνδρωση αποστολής σε νησιά της άγονης γραμμής

Επάνδρωση αποστολής σε νησιά της άγονης γραμμής

Επάνδρωση αποστολής σε νησιά της άγονης γραμμήςΑγαπητοί φίλοι,
Με χαρά καλώ και … προκαλώ όσους από εσάς θέλετε να επανδρώσετε μια αποστολή που προγραμματίζουμε να ξεκινήσει στις 1 Δεκεμβρίου 2011.

Η οργάνωσή μας που έχει σκοπό να εξοπλίσει μικρά νησιά και απομονωμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας με συστήματα τηλεϊατρικής και να τα υποστηρίξει μέρα και νύχτα όλο το χρόνο, βρισκόμενος έτσι συνεχώς στο πλευρό κάθε απομονωμένου αγροτικού γιατρού, κάνει την πρώτη του «ακτιβιστική» εκδήλωση:

Περίπου 8-10 γιατροί θα συμπληρώσουμε το 12μελές πλήρωμα ενός ιστιοπλοϊκού catamaran με δύο πολύ έμπειρους κυβερνήτες (καθένας τους έχει στο ενεργητικό του πολλές χιλιάδες μίλια που περιλαμβάνουν και υπερατλαντικές πλεύσεις). Θα αποπλεύσουμε την 1η Δεκεμβρίου από τη μαρίνα του Καλαμακίου με πορεία προς τη Φολέγανδρο, νησί με 238 κατοίκους. Η απόσταση για τη Φολέγανδρο είναι 95 ναυτικά μίλια. Άκουσα το Δήμαρχο να λέει πως θα μας περιμένουν με βιολιά στο λιμάνι!

Επόμενοι σταθμοί:
Σίκινος 238 κάτοικοι, 8 ναυτικά μίλια
Ηρακλειά, 151 κάτοικοι, 22 ναυτικά μίλια
Σχοινούσα, 206 κάτοικοι, 9 ναυτικά μίλια
Άνω Κουφονήσι, 366 κάτοικοι, 7 ναυτικά μίλια
Αμοργός, 1859 κάτοικοι, 13 ναυτικά μίλια
Δονούσα, 163 κάτοικοι, 17 ναυτικά μίλια
Επιστροφή στη βάση, 132 ναυτικά μίλια

Συνολική απόσταση 303 ναυτικά μίλια

Διάρκεια ταξιδιού, περίπου 8-10 μέρες, θα εξαρτηθεί από τον καιρό.

Θα μεταφέρουμε ακτινολογικό μηχάνημα, υπερηχοτομογράφο, συσκευή τηλεϊατρικής, αιματολογικούς αναλυτές, συσκευή για μέτρηση οστικής πυκνότητας, οδοντιατρική μονάδα. Θα εξετάσουμε τους κατοίκους που έχουν ανάγκη και θα συνδεόμαστε με γιατρούς ειδικοτήτων μέσω τηλεϊατρικής. Ειδικά ένας από τους συνεργάτες που είναι παιδίατρος μέλος του IRITEL, ελληνοαμερικανός, θα γνωματεύει τα παιδιατρικά περιστατικά που θα βλέπουμε από το Birminham των Η.Π.Α.! Θα εγκαταστήσουμε και τηλεϊατρικά συστήματα στα νησιά αυτά. Όπου χρειάζεται θα κάνουμε και εκπαίδευση πάνω στη φλεβοκέντηση σε νοσηλευτές που βρίσκονται στα νησιά, με χρήση προπλασμάτων που θα έχουμε μαζί μας. Τέλος θα μοιράσουμε και δώρα στα παιδάκια σε κάθε προορισμό μας, καθώς το ταξίδι μας είναι κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Είναι βέβαιο πως θα απολαύσουμε και τη φιλόξενη υποδοχή των κατοίκων.

Εκτός από ανθρωπιστική αποστολή, το ταξίδι μας θα είναι συναρπαστική γνωριμία με το σπορ της ιστιοπλοΐας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία στις (πολλές) ώρες της πλεύσης να μάθουν όλες τις βασικές γνώσεις της ιστιοπλοΐας που τόσο οι κυβερνήτες όσο και εγώ προσωπικά, θα δείξουμε. Χάραξη πορείας, εύρεση στίγματος, διοπτεύσεις, ανάγνωση ναυτικού χάρτη, αγκυροβολία, αεροδυναμική, τριμάρισμα πανιών, μετεωρολογία, διεθνείς κανονισμοί, ασφάλεια στη θάλασσα, επικοινωνία στη θάλασσα, κλπ. (Μάθημα πρώτο: Ναυτικό Μίλι = 1852 μέτρα, δηλαδή η θαλάσσια απόσταση μεταξύ δύο σημείων που βρίσκονται στον ίδιο μεσημβρινό και έχουν διαφορά γεωγραφικού πλάτους ένα λεπτό της μοίρας). Η συνέχεια… εν πλω για όσους έλθουν μαζί μας. Οι υπόλοιποι θα δουν φωτογραφίες και video.

ΜΗΝ ΕΛΘΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΝ:

1.       Δεν σας αρέσει η θάλασσα
2.       Ρωτάτε με «ξινίλα» «σε πόση ώρα φτάνουμε;»
3.       Δεν σας αρέσει η καλή παρέα και η συντροφικότητα
4.       Είστε σοβαροί, νερόβραστοι, δεν έχετε χιούμορ και δε γελάτε με την καρδιά σας

Τυχόν μουσικά όργανα, δεν… επιτρέπονται, ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ! Μπορεί να δούμε και δελφίνια δίπλα μας, τους αρέσει η μουσική.

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας, που είναι δυστυχώς περιορισμένες. Το σκάφος χωράει 12 άτομα (έχει 3 διπλές καμπίνες σε κάθε πλευρά και σαλόνι στο κέντρο)

Ηλίας Παπαζήσης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ιστιοπλοϊκό είναι το ασφαλέστερο μέσον μεταφοράς. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ιστιοπλοϊκά είναι τα μόνα σκάφη για τα οποία δεν ισχύει το απαγορευτικό απόπλου.

INTERNATIONAL RESEARCH INSTITUTE FOR TELEMEDICINE AND HOME CARE
Vironos 58, 15121 Pefki, Greece. Tel. (+30)2107011500. Fax (+30)2106036439
Email: info@telemedicine.com.gr , http://telemedicine.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.