Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, από 12-16 Οκτωβρίου, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες (περ. 300.000) λάτρεις του βιβλίου.
Στην έκθεση, όπου φέτος τιμώμενη χώρα ήταν η Ισλανδία, συμμετείχαν 106 χώρες με 7.500 εκθέτες, καθώς και 10.000 δημοσιογράφοι, πράγμα που δείχνει τη τεράστια απήχηση που έχει στα ΜΜΕ η έκθεση, η οποία αποκαλείται η «Μέκκα του εκδοτικού κόσμου», στη σημαντικότερη πολιτιστική βιομηχανία της Ευρώπης, τη βιομηχανία του βιβλίου με 515.000 νέους τίτλους, 135.000 εργαζομένους και 23 δις €, κύκλο εργασιών.
Το Ελληνικό περίπτερο οργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού / Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΒΙ) με τη συνεργασία και στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) και του ΕΟΤ (Γραφείο Φρανκφούρτης).
Στο Εθνικό περίπτερο φιλοξενήθηκαν ως εκθέτες, γνωστοι οίκοι, όπως οι εκδότες των οίκων Άγρα, Καστανιώτης, Μέλισσα, και Πατάκης ενώ φιλοξενήθηκαν και εκθέματα του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Βερολίνου.
Το Γραφείο ΕΟΤ Φρανκφούρτης διοργάνωσε ελληνική εκδήλωση (cocktail) με τη συμμετοχή πλήθος δημοσιογράφων, εκθετών και επισήμων, μεταξύ άλλων του Δ/ντή του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού κ. Οικονόμου και της Προξένου στη Φρανκφούρτη κας. Ευθαλίας Κακιοπούλου.
Σημαντικό το γεγονός ότι τα έξοδα της εκδήλωσης, τον συντονισμό της οποίας είχε προσωπικά ο Δ/ντής του Γραφείου ΕΟΤ Φρανκφούρτης κ. Παναγιώτης Σκορδάς και η κα Καρακάση (ΕΟΤ Φρανκφούρτης) , καλύφθηκαν αποκλειστικά απο χορηγούς.
Στην ελληνική συμμετοχή αναφέρεται σε δημοσίευμα της η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε ρεπορτάζ του Michael Hanfeld με τίτλο «Στην κρίση οι Έλληνες διαβάζουν περισσότερο Έλληνες (λογοτέχνες)» όπου επισημαίνεται ότι η οικονομική κρίση φέρνει τους Έλληνες πιο κοντά στη λογοτεχνία.
Την ίδια άποψη συμμερίζονται και η κ.α Κατρίν Βελισάρη – Δ/ντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, όπως επίσης και ο κ. Σωκράτης Καμπουρόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε για το ΕΚΕΒΙ τα βιβλία του ελληνικού περιπτέρου.
Εκτός από τα ηλεκτρονικά βιβλία e-books, που είχαν άλλωστε την τιμητική τους στη φετινή έκθεση και αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον απέσπασε ο άτλαντας του Αυστραλιανού εκδότη Γκόρντον Τσιρς, ο οποίος έχει ύψος 1,80 και πλάτος 2,75. Πρόκειται για περιορισμένη έκδοση μόνο 31 αντιτύπων στην τιμή των 100.000 δολλαρίων.