Αρχική Airlines News Δύο χρόνια από την πρώτη πτήση της Olympic Air

Δύο χρόνια από την πρώτη πτήση της Olympic Air

Olympic Air AirbusH οικογένεια της Olympic Air γιορτάζει τα δεύτερα γενέθλιά της.
Την 1η Οκτωβρίου 2009, η Olympic Air πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη πτήση της από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς τη Θεσσαλονίκη. Το πιο ιστορικό όνομα των ελληνικών αιθέρων ανοίγει τα φτερά του προς τη Νέα Εποχή. O τομέας των αερομεταφορών αλλά και η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας στρέφει το βλέμμα της από το παρελθόν στην πραγματικότητα που γίνεται δυνατή: Μέσα σε 6 μόλις μήνες (από το Μάρτιο του 2009, οπότε υπεγράφη η σχετική συμφωνία εξαγοράς) είχε δημιουργηθεί μια ολοκαίνουρια, υπερσύγχρονη, ασφαλής και άκρως ανταγωνιστική αεροπορική εταιρία. Δίπλα της η MIG: ένας επιχειρηματικός όμιλος δυνατός, ικανός να εμπνεύσει τους ανθρώπους του και αποφασισμένος να πετύχει.

Δύο χρόνια μετά.
Τα δύο πρώτα χρόνια δραστηριοποίησης της Olympic Air συνέπεσαν χρονικά με το ξέσπασμα μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όμως, η εξέλιξη της εταιρίας δικαίωσε τη στρατηγική της, αλλά και τις έγκαιρες αναδιαρθρώσεις, που λειτούργησαν προς όφελος όλων. Και πρωτίστως των επιβατών μας. Πριν προλάβει να γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια η Olympic Air βραβεύτηκε με το ERA Silver Award ως «Airline of theYear 2010/2011». Στοχεύοντας στην άριστη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών  μέσα σε μια διετία κέρδισε παγκόσμια καταξίωση: Οι επιδόσεις της τους δείκτες αξιοπιστίας δρομολογίων (punctuality reports) και ακρίβειας αναχωρήσεων-αφίξεων (on time performance) είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο, με μέσους όρους που αγγίζουν το 95%, ενώ οι δείκτες αξιοποίησης αεροσκαφών φτάνουν το 100%!

Η Bombardier, κατασκευάστρια εταιρία των υπερσύγχρονων αεροσκαφών Q 400, που διαμορφώνουν τμήμα του στόλου μας, ξεχώρισε τις επιδόσεις της Olympic Air, χαρίζοντάς της το βραβείο αξιοπιστίας για τη χρήση του συγκεκριμένου αεροσκάφους στην Ευρώπη. Και το ελληνικό κοινό της  χάρισε τον τίτλο της κορυφαίας αεροπορικής εταιρίας εσωτερικού, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Condé Nast Traveller Awards» για το 2010.

Νέοι προορισμοί.  
Μέσα στη διετία αυτή αναπτύχθηκε το δίκτυο της εταιρίας, αλλά και τα προγράμματα επιβράβευσης των τακτικών επιβατών. Με μια σειρά προνομιακών συνεργασιών με την Delta Airlines , τη Cyprus Airways, την Etihad και προσφάτως την KLM Royal Dutch Airlines  ξεκίνησαν  νέα δρομολόγια για όλο και περισσότερες περιοχές της Νότιας και Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Ευρώπης, του κόσμου. Με πτήσεις κοινού κωδικού αυξάνονται διαρκώς οι προορισμοί που μπορεί να προσεγγίσει ο επιβάτης με ένα και μόνο εισιτήριο της Olympic Air. Και ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται τα μίλια επιβράβευσης, οι αποκλειστικές υπηρεσίες και τα προνομιακά προγράμματα  στα μέλη του Travelair Club.


Περισσότερη Ελλάδα.
Και με σύνθημα  «περισσότερη Ελλάδα», η Olympic Air πετά σήμερα  σε πιο πολλούς ελληνικούς προορισμούς από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, εξυπηρετώντας 32 πόλεις με 47 διαφορετικά δρομολόγια. Στόχος η διαμόρφωση ενός μοναδικού δικτύου κάλυψης του ελληνικού χώρου. Μοναδικού για την αρτιότητά του σε προορισμούς και χρόνους μεταβίβασης, σε προσφορά θέσεων, φιλικότητα εξυπηρέτησης και επαγγελματικό σέρβις.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των δύο ετών από την πρώτη πτήση, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Olympic Air κ. Γιάννης Καρακαδάς, δήλωσε:
«Δύο χρόνια μετά την πρώτη μας πτήση, είμαστε υπερήφανοι που έχουμε να παρουσιάσουμε ένα κορυφαίο αεροπορικό προϊόν. Στην Olympic, μέσα από τη σκληρή δουλειά, δημιουργήσαμε μια νέα εταιρία, σε νέες βάσεις, με νέους  ανθρώπους.  Μια εταιρία που δικαίωσε τις προσδοκίες του επιβατικού κοινού και σήμερα κάνει τους επιβάτες της να νιώθουν πως βρίσκονται πραγματικά σε καλά χέρια. Μυστικό της επιτυχίας μας είναι ο ικανοποιημένος επιβάτης. Ένας επιβάτης που πιστεύει σε όλους εμάς διότι πετά με την αγαπημένη του αεροπορική εταιρία. Την αγαπημένη αεροπορική εταιρία όλων των Ελλήνων. Και αυτό το όραμα οδηγεί όλους μας σταθερά και αταλάντευτα».

Τα 2 χρόνια με αριθμούς…
Από τον Οκτώβριο του 2009 η Olympic Air έχει μεταφέρει περίπου 7.720.000 επιβάτες, με περισσότερες από 125.000 πτήσεις.
Πετά σε 73 διαφορετικούς προορισμούς, από τους οποίους οι 32 είναι στην Ελλάδα και οι 41 στο εξωτερικό (είτε απευθείας είτε με στρατηγικές συνεργασίες)
Ενίσχυσε το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά από 30%  τον Οκτώβριο του 2009, σε 45% τον Αύγουστο του 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.