Αρχική Airport Διετάχθη επείγουσα ΕΔΕ για τη βλάβη στο Κέντρο Ελέγχου της Υ.Π.Α.

Διετάχθη επείγουσα ΕΔΕ για τη βλάβη στο Κέντρο Ελέγχου της Υ.Π.Α.

Ν. Ραγκούσης, επείγουσα ΕΔΕ για τη βλάβη στο Κέντρο Ελέγχου της Υ.Π.Α. Μετά το σοβαρότατο συμβάν της πτώσης του συστήματος απεικόνισης δεδομένων (οθόνες), που συνέβη τη Τετάρτη στις 1.00 π.μ. λόγω της διακοπής του ρεύματος στην αίθουσα του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής της Υ.Π.Α., ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, διέταξε την διεξαγωγή επείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) για τη διακρίβωση των συνθηκών και των αιτίων που προκάλεσαν τη βλάβη του συστήματος Pallas και ενημέρωσε την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κα Ελένη Ράϊκου, για τις δικές της ενέργειες.

Σημειώνεται ότι, η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας αποκαταστάθηκε την 1.15 π.μ. με την ενεργοποίηση των εφεδρικών συστημάτων ηλεκτροδότησης, χωρίς όμως να επανέλθει η απεικόνιση στις οθόνες. Ταυτόχρονα άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση της δυσλειτουργίας αυτής.  Ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πτήσεων, με άμεση ενημέρωση του Eurocontrol. Η υπάρχουσα εναέρια κυκλοφορία αντιμετωπίστηκε με διαδικαστικό έλεγχο μέχρι της 5.00 π.μ. οπότε αποκαταστάθηκε η πλήρης λειτουργία με αρχικά μειωμένη χωρητικότητα. Καθ΄όλη τη διάρκεια του συμβάντος το σύστημα επικοινωνιών εδάφους αέρος παρέμεινε σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία. 
Ήδη διερευνάται το σοβαρό συμβάν από την Εθνική Εποπτική Αρχή Αεροναυτιλίας, όπως προβλέπεται από τους σχετικούς διεθνείς κανονισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.