Αρχική Σύλλογοι ΓΕΠΟΕΤ προς ΕΕΕΚΕ: Δεν έχετε το δικαίωμα να καταδικάζετε έναν ολόκληρο κλάδο...

ΓΕΠΟΕΤ προς ΕΕΕΚΕ: Δεν έχετε το δικαίωμα να καταδικάζετε έναν ολόκληρο κλάδο αλλά και τον ελληνικό τουρισμό σε οικονομική καταστροφή

ΓΕΠΟΕΤ προς ΕΕΕΚΕ: Δεν έχετε το δικαίωμα να καταδικάζετε έναν ολόκληρο κλάδο αλλά και τον ελληνικό τουρισμό σε οικονομική καταστροφήΕπιστολή προς την ΕΕΕΚΕ έστειλε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), με την οποία καλεί τους Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας  να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιδείξουν το πατριωτικό τους καθήκον ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις τους, ώστε να διασωθεί η οικονομία και το κύρος της χώρας, πριν η κατάσταση εκτροχιαστεί.

Η επιστολή αναλυτικά αναφέρει τα εξής
Οι επανειλημμένες σας απεργίες, στάσεις και ‘’λευκές’’ απεργίες δολοφονούν τον Τουρισμό, την μοναδική πηγή εσόδων της άμοιρης αυτής χώρας, για την οποία κανείς σας δεν ενδιαφέρεται και έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής το σύνολο των εγχώριων τουριστικών επιχειρήσεων.
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων, ακυρώσεις πτήσεων και αγανάκτηση εκ μέρους των ξένων επισκεπτών είναι το καθημερινό σκηνικό το οποίο καλούμαστε οι επιχειρηματίες του τουρισμού να διαχειριστούμε, χωρίς να ευθυνόμαστε και χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Η οργή των επισκεπτών μας είναι δίκαιη και πρωτοφανής, ταλαιπωρούνται και αποκομίζουν τις χειρότερες εντυπώσεις για την χώρα μας και δεν πρόκειται να επιστρέψουν ούτε και να αναφέρουν οτιδήποτε θετικό για την επίσκεψή τους στην Ελλάδα στο περιβάλλον τους, όσες διαφημιστικές καμπάνιες και αν ακολουθήσουν. Η αιτιολογία να απευθυνθούμε στην κυβέρνηση που δεν ικανοποιεί τα αιτήματά σας δεν είναι αποδεκτή, διότι και εμείς σαν κλάδος δεινοπαθούμε από την υπέρμετρη και εξοντωτική φορολογία αλλά πατριωτικά τα υπομένουμε για την σωτηρία της χώρας μας.
Όπως πολύ καλά αντιλαμβάνεστε το τεράστιο κόστος των απεργιών σας το επωμιζόμαστε εμείς, οι επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων – tour operators, οι οποίοι καλούμαστε να αποζημιώσουμε τους επισκέπτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται να αναλάβουμε τα επιπλέον έξοδα που δημιουργούνται, τα οποία είναι εξοντωτικά για τον κλάδο μας, ο οποίος δοκιμάζεται ήδη από την πτώση κατά 30% του κύκλου εργασιών του φέτος σε σχέση με το 2010 που ήταν επίσης μία άσχημη χρονιά (στοιχεία Τραπέζης της Ελλάδος).
Κύριοι, δεν έχετε το δικαίωμα να καταδικάζετε έναν ολόκληρο κλάδο αλλά και τον ελληνικό τουρισμό σε οικονομική καταστροφή, τον μοναδικό στον οποίο στηρίζεται αυτή την στιγμή η εγχώρια οικονομία για να μην καταρρεύσει και ο οποίος τροφοδοτεί σχεδόν όλες τις τοπικές κοινωνίες. Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να επιδείξετε και εσείς το πατριωτικό σας καθήκον ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις σας και γιατί όχι καταβάλλοντας και υπερβάλλουσα προσπάθεια – όπως άλλωστε όλοι καλούμαστε να κάνουμε – ώστε να διασωθεί η οικονομία και το κύρος της χώρας, πριν η κατάσταση εκτροχιαστεί. Ξέρετε και ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι πλέον ευθύνη όλων μας να περισώσουμε ότι περισώζεται, να ανασυνταχθούμε και να προχωρήσουμε αποφασιστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.