Αρχική Έρευνα Με κεντρικό μήνυμα τον άνθρωπο οι εκδηλώσεις της EuroCharity

Με κεντρικό μήνυμα τον άνθρωπο οι εκδηλώσεις της EuroCharity

Με κεντρικό μήνυμα τον άνθρωπο οι εκδηλώσεις της EuroCharityΗ EuroCharity συνέβαλε για ακόμη μία φορά στην προώθηση του εθελοντισμού, της πράσινης ανάπτυξης, του ανθρωπισμού και της ενεργού συμμετοχής στα δρώμενα της κοινωνίας, μέσα από την υποστήριξη που παρείχε σε εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα μεταξύ 17 και 27 Σεπτεμβρίου 2011 και είχαν ως επίκεντρο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινωνίας και των εταίρων της.

Στη διάρκεια αυτών των δέκα ημερών, η EuroCharity υποστήριξε και έδωσε το παρόν σε τρεις εκδηλώσεις, τριών διαφορετικών κλάδων όπου δραστηριοποιείται, ευαισθητοποιώντας  τα μέλη της,  την επιχειρηματική αγορά και το ελληνικό κοινό.

Οι εκδηλώσεις ήταν:

10η Ημερίδα Εθελοντισμού (Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011) – Πεζόδρομος Αποστόλου Παύλου στο Θησείο.  Η EuroCharity ήταν Χορηγός Επικοινωνίας, υποστηρίζοντας το μήνυμα της ημερίδας: «Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά!», όπου 50 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους, συμμετείχαν για 10η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά. Οι ιδέες του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης αποδεικνύονται το απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο των εθελοντικών οργανώσεων.

Μικρόπολις (21-25 Σεπτεμβρίου 2011) – «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων. Η EuroCharity μέσα από τη Χορηγία Επικοινωνίας, συνέβαλε στη διάδοση και την προβολή του μηνύματος της εκδήλωσης: «Μια πόλη θαύμα! «Εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο». Η μεγαλύτερη διοργάνωση για παιδιά προσπάθησε να μεταμορφώσει μια πόλη θαύμα για μικρούς ενεργούς πολίτες! Γεμάτες δράση και παιχνίδι, οι Γειτονιές της «Μικρόπολις 2011» εισήγαγαν παιδιά και γονείς στον κόσμο της προστασίας του περιβάλλοντος, της οδικής ασφάλειας, της μουσικής, της υγιεινής διατροφής, του αθλητισμού, της τεχνολογίας, των σχέσεων μέσα στην οικογένεια και της έννοιας της φροντίδας. Η Μικρόπολις στήριξε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

3ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Economist (27 Σεπτεμβρίου 2011) – Royal Olympic Hotel, Αθήνα. Με κεντρικό θέμα: «Άτομα με αναπηρία και το δικαίωμα της ένταξης: Ποιος είναι ο ρόλος των ανθρωποκεντρικών εταιρειών;», η EuroCharity ανταποκρίθηκε στο μήνυμα του συνεδρίου δίνοντας το παρών με περίπτερο, ενώ παράλληλα ήταν Χορηγός Επικοινωνίας. Στο συνέδριο δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα: Ποιες είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις ευπαθείς ομάδες; Σε ποιο βαθμό διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους από την πολιτεία; Πώς ανταποκρίνονται οι επιχειρήσεις; Επίσης, συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν τα θέματα της απασχόλησης και της κοινωνικής ασφάλισης εν μέσω κρίσης, ο ρόλος του «Καλλικράτη» και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι ευκαιρίες μέσα από τις νέες τεχνολογίες, καθώς και η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες όπως οι τουριστικές. Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Ο κ. Peter Michel Heilmann, δήλωσε σχετικά: «Η εταιρεία μας έχει υιοθετήσει την ενεργό και αποτελεσματική συμμετοχή σε εκδηλώσεις που αποτελούν την ιδανική πλατφόρμα για ανταλλαγή εμπειριών και την ανιδιοτελή συμμετοχή των πολιτών στις ανάγκες της κοινωνίας. Με τη συμμετοχή μας σε μια σειρά διαφορετικών πρωτοβουλιών, επιτύχαμε τη συμμετοχή των μελών μας, του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων, των ΜΚΟ αλλά και των κοινωνικών εταίρων, καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων της EuroCharity».

Η EuroCharity ολοκληρώνοντας την επιτυχημένη της παρουσία και στις τρεις δράσεις, ευχαριστεί θερμά τα μέλη της και τους επισκέπτες που την τίμησαν με την παρουσία τους. Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν από κοντά τις ιδέες του εθελοντισμού και της προσφοράς στην κοινωνία, που προωθεί η εταιρεία στην ελληνική και διεθνή αγορά.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.