Αρχική Τουρισμός Τους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτει η Κυβέρνηση για τον τουρισμό...

Τους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτει η Κυβέρνηση για τον τουρισμό ανέλυσε ο κ. Γερουλάνος στο ΔΣ του ΣΕΤΕ

Celestyal Cruises

 Τις βασικές αρχές της στρατηγικής της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού παρουσίασε ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΕ, ενόψει του Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα.
 
Ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού ανέφερε τους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτει η Κυβέρνηση για τη δεκαετία 2011-2021, όπως προκύπτουν από τη μέχρι τώρα συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και από τη μελέτη του ΣΕΤΕ «Ελληνικός Τουρισμός 2020: Πρόταση για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο».
Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ συμφώνησαν στις βασικές αρχές και δεσμεύθηκαν να συνδράμουν στην εξειδίκευσή τους, υποβάλλοντας προτάσεις σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρξουν.
 
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που κράτησε περίπου δύο ώρες, ο κ. Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αυτό το οποίο είχα την ευκαιρία να κάνω στο ΔΣ του ΣΕΤΕ ήταν να παρουσιάσω κάποιες βασικές προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως Κυβέρνηση στα θέματα του τουρισμού, οι οποίες βασίζονται και σε πρόσφατες μελέτες, όπως αυτή του ΣΕΤΕ. Όπως γνωρίζετε, πρώτη μας προτεραιότητα είναι να αξιοποιηθεί ο τουρισμός και η δυναμική που έχει αποκτήσει για να φέρουμε περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα, για να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες. Αυτοί είναι οι δυο βασικοί άξονες πάνω στους οποίους εργαζόμαστε.
Τώρα, όσον αφορά τις επενδύσεις, είχα την ευκαιρία να μιλήσω για κάποιες προτεραιότητες που έχουμε θέσει. Σε ό,τι αφορά την προσέλκυση νέων επισκεπτών, μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για το πώς μπορούν αυτές οι αγορές να αναπτυχθούν.  Έχουμε τρία επίπεδα αγορών αυτή τη στιγμή. Οι παραδοσιακές μας αγορές, όπως είναι οι ευρωπαϊκές, έχουν πολύ μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχαν υποστεί πλήγματα λόγω των κακών σχέσεων με κάποιες απ’ τις χώρες.
Η δεύτερη κατηγορία είναι οι καινούριες αγορές που έχουμε ήδη ανοίξει, για τις οποίες πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να συνεχίσουμε να τις αναπτύσσουμε, όπως είναι η Ρωσία, η Τουρκία, το Ισραήλ, ενώ τέλος, υπάρχει μια εντελώς καινούρια αγορά, της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας, οι οποίες έχουν τεράστιο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή, αλλά για την ανάπτυξή τους θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε συμμαχίες με γειτονικά κράτη, προκειμένου να μπορέσουμε να προσελκύσουμε επισκέπτες, όχι μόνο για να έρθουν στην Αθήνα και την Ελλάδα, αλλά και για να συνδυάσουν αυτές τις διακοπές με κάτι άλλο.
Αυτά είναι τα τρία επίπεδα στα οποία κινούμαστε και θα έχουμε την ευκαιρία να εξειδικεύσουμε για κάθε κοινό και για κάθε αγορά, πώς θα τις προσεγγίσουμε, μέσα από την ίδρυση και μιας κοινής εταιρείας με το ΣΕΤΕ για τη σωστή προβολή της Ελλάδας σαν τουριστικό προορισμό».
 
Την ερχόμενη Πέμπτη ο Yπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα προκειμένου να ζητήσει τη συνεργασία τους πάνω στους βασικούς στόχους που θέτει η κυβέρνηση για την στρατηγική ανάπτυξης του Τουρισμού.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΟΛΟ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ & ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ..ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΠΑΥΛΟ…ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 4/8/11 ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΔΧ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ,ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΜΕ ΟΔΗΓΟ,ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΡΙΤΕΥΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.