Αρχική Ξενοδοχεία Επιστολή Διαμαρτυρίας Ξενοδόχων ν. Δράμας

Επιστολή Διαμαρτυρίας Ξενοδόχων ν. Δράμας

Επιστολή Διαμαρτυρίας Ξενοδόχων ν. Δράμας Δεν αντέχουν άλλο!

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, και τους Υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού & Τουρισμού, αλλά και προς τους βουλευτές του νομού τον αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής Ενότητας Δράμας και τους Δημάρχους του νομού απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων ν. Δράμας, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά από θέματα τα οποία εκκρεμούν και πλήττουν βάναυσα τον κλάδο τους. Ειδικότερα αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δεχτεί όλες τις αυξήσεις που έχουν προκύψει από την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση χωρίς την παραμικρή αντίδραση.

Αλλά πλέον λέμε  φτάνει πια!

Σας καλούμε να μας απαντήσετε, πώς σε έναν νομό όπου η μέση ετήσια πληρότητα των ξενοδοχείων δεν ξεπερνά το 22%, τέταρτη από τέλος σε επίπεδο νομών, με τις επιχειρήσεις στον ορεινό όγκο να έχουν πληρότητα κάτω από 12%, είναι δυνατόν να πληρώσουμε όλα αυτά που απαιτούνται από τους Νόμους που ψηφίζονται από τη Βουλή.

Και ειδικότερα:

1. Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

2. Τέλη παρεπιδημούντων 2% αναδρομικά για το  2006, 2007, 2008, 2009, 2010

3. Πνευματικά & συγγενικά δικαιώματα

4. Συνεχόμενες αυξήσεις του Φ.Π.Α.

5. Αύξηση τιμής πετρελαίου

6. Τέλη παρεπιδημούντων 2% όχι μόνο για τους κοινόχρηστους χώρους (καφετέρια, εστιατόριο) αλλά και για τα δωμάτια!

ü  Σας είπε κανένας ότι είμαστε Μύκονος, Χαλκιδική, Κρήτη κ.α. με 60% ετήσια πληρότητα;

ü  Μπορεί να είμαστε τουριστικός δήμος, γιατί κάποιοι έτσι θέλησαν το 1976, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε τουρίστες!

ü  Εδώ και δύο χρόνια ο τουρισμός στην πόλη μας έγκειται κυρίως σε γάμους και πολιτιστικές εκδηλώσεις και ποτέ δεν χρεώσαμε τέλη 2%  περεπιδημούντων στους πελάτες μας. Μας ζητάτε να πληρώσουμε χρήματα  που ποτέ δεν εισπράξαμε!

ü  Μας είπατε ότι άγνοια του νόμου δεν δικαιολογείται, συμφωνούμε μαζί σας! Πείτε όμως γιατί ποτέ δεν μας τα ζήτησε κανείς ή γιατί δεν μας ενημέρωσε ποτέ κανείς;

ü  Η άγνοια του νόμου δεν δικαιολογείται σε μας αλλά δικαιολογείται σε δημόσιους λειτουργούς που δεν απαίτησαν το 2% από το 1976 έως το 2006; Διαγράφηκαν θα μας πείτε, προστατεύοντας όλους αυτούς που δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους εις βάρος του δημοσίου. Διαγράψτε και τα τρέχοντα τότε!

ü  Μας ζητάτε να πληρώσουμε το ειδικό τέλος για την ακίνητη περιούσια μόνο για τα δωμάτια μας, όταν αυτά είναι άδεια 280 μέρες τον χρόνο.

ü  Μας ζητάτε να πληρώσουμε το πετρέλαιο όπως το πληρώνει ο Αθηναίος, όταν εμείς έχουμε 7 μήνες τον χρόνο χειμώνα και μέση ημερήσια θερμοκρασία 7Ο C! Και θέλουμε τριπλάσια ποσότητα καυσίμου για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες μας.

ü  Μας υποσχεθήκατε ότι θα δώσετε λύση στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και ακόμα συνάδελφοι σέρνονται στα δικαστήρια όπου τους ζητούν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά ανά δωμάτιο κάθε χρόνο. Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό έρχονται και τα νέα, τηλεοπτικά πνευματικά δικαιώματα!

ü  Κάνατε μείωση  στο Φ.Π.Α. για τον κλάδο μας, αλλά αυξήσατε το Φ.Π.Α. σε όλα τα άλλα  προϊόντα με αποκορύφωμα το 23% στο all inclusive δηλαδή για εμάς αυτό με λαϊκό τρόπο περιγράφεται από τη φράση «μία ή άλλη»!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά,

Μας ζητάτε να πληρώσουμε όταν ακόμα μας οφείλονται επιστροφές Φ.Π.Α., οφειλές των Δήμων από κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιδοτήσεις κ.α.

Επιπλέον,

Δεν κάνατε τίποτα για να αναπτυχθεί τουριστικά ο Νομός μας, δεν έχει ετοιμαστεί το νομοθετικό πλαίσιο για τις ιαματικές πηγές (Θερμιά), δεν έχει υλοποιηθεί η οδική σύνδεση με την Εγνατία Οδό, το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο στην Αν. Μακεδονία και Θράκη (Φαλακρό) παρέμεινε κλειστό, την ίδια ώρα που άλλα χιονοδρομικά λάμβαναν χρηματοδότηση, καθώς και τόσα άλλα.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Φτάνει πια…

Σας παραδίδουμε τα κλειδιά των ξενοδοχείων μας, που με τόση άνεση φορολογούνται, καθώς υπάρχει η εντύπωση ότι αυτά είναι βιώσιμα και μας αποδίδουν μεγάλες οικονομικές απολαβές. Έτσι ίσως μπορέσετε να αντιληφθείτε καλύτερα ότι δεν αντέχουμε άλλο. Έτσι θα καταλάβετε  εσείς πόσο μπορούν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν!

Αξιότιμοι Κύριοι,

Πρέπει να μας πείτε πια Ελλάδα θέλετε να σώσετε;

Τα μπετά; τα σίδερα; τα δάση; τα βουνά; Πιθανόν αυτό να συμβεί κάποια μέρα!

Απλά τότε δεν θα υπάρχουν πλέον οι πολίτες σε αυτήν την χώρα για να σας χειροκροτήσουν!

Με απόφαση γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας»

Πηγή: Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.