Αρχική Εταιρικά Νέα Φορολογικό «παράδεισο» θέλουν τη Θράκη οι επιχειρηματίες

Φορολογικό «παράδεισο» θέλουν τη Θράκη οι επιχειρηματίες

Φορολογικό «παράδεισο» θέλουν τη Θράκη οι επιχειρηματίεςΦορολογικό «παράδεισο» για τις επιχειρήσεις, με ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων, επιδιώκει να καταστεί η Θράκη, με φόρουμ επιχειρηματιών από τους τρεις νομούς (Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης) να αναθέτει σε γραφείο νομικών συμβούλων της Φραγκφούρτης στη Γερμανία την εκπόνηση μελέτης, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, προκειμένου να υποβάλουν σχετική πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τους εμπνευστές της, δεν έχει στόχο τους μισθούς των εργαζομένων, καθώς έχει ζητηθεί όλες οι προτάσεις να αναφέρονται στα ισχύοντα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά να δοθούν ισχυρά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων.

Στόχος είναι η φορολόγηση των επιχειρήσεων να μειωθεί στο 10% για τα πρώτα πέντε χρόνια της λειτουργίας της και να αναπροσαρμόζεται για τα επόμενα (περίπου στο 15%).

Σημαντικό είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε σε μικρό χρονικό διάστημα, λίγων ημερών, να γνωστοποιείται η θετική ή αρνητική απάντηση στα αιτήματα των επενδυτών και να μην απαιτούνται, όπως συνήθως συμβαίνει, μέχρι 2-3 χρόνια.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.