Αρχική UNWTO Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τη δεοντολογία στο Τουρισμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τη δεοντολογία στο Τουρισμό

UNWTO Secretary-General, Taleb RifaiΔεκατέσσερεις από τις σημαντικότερες τουριστικές επιχειρήσεις της Ισπανίας υπέγραψαν τη δέσμευσή τους για τον παγκόσμιο κώδικα δεοντολογίας στον τουρισμό στο πρώτο Διεθνές Συνέδριο για τη δεοντολογία στο Τουρισμό, το οποίο έκλεισε τις πόρτες του με την παρουσία των Υψηλοτήτων Royal Prince Prince Felipe και Princess Letizia της Αστούριας (Μαδρίτη, Ισπανία, 15 -16, Σεπτέμβριος).

Με την υπογραφή τους οι εταιρείες υπόσχονται να διατηρήσουν, να προωθήσουν και να εφαρμόσουν τις αξίες της υπεύθυνης και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης που προασπίζεται τον Κώδικα Δεοντολογίας. Ο κώδικας, που εγκρίθηκε το 1999 από τη Γενική Συνέλευση του UNWTO και εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2001, είναι ένα σύνολο αρχών με σκοπό να βοηθηθεί η ανάπτυξη του τουρισμού κατά τρόπο που να μεγιστοποιεί το κοινωνικο-οικονομικά οφέλη του τομέα, με παράλληλη ελαχιστοποίηση τυχόν αρνητικών επιπτώσεων.

Η πλειοψηφία των εταιρειών υπέγραψε επίσης τον Κώδικα Συμπεριφοράς για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση στο Ταξίδι και τον Τουρισμό. Ο κώδικας ιδρύθηκε από τον ECPAT International, ένα παγκόσμιο δίκτυο για την εξάλειψη της παιδικής πορνείας, παιδικής πορνογραφίας και της εμπορίας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς, και χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Έθνη Παιδιά Ταμείο (UNICEF) και υποστηρίζεται από UNWTO.

Το πρώτο Διεθνές Συνέδριο για τη δεοντολογία και Τουρισμού έφερε σε επαφή εμπειρογνώμονες και υψηλού προφίλ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων του τουρισμού σε πάνελ με: τον ρόλο των ηθικών πλαισίων σε υπεύθυνη ανάπτυξη του τουρισμού. Την προώθηση της ισότητας και την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης, Τη μείωση της φτώχειας, Βιώσιμη ανάπτυξη, και η εταιρική κοινωνική ευθύνη.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.