Αρχική Πολιτισμός Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Φοιτητών Αρχιτεκτονικής στη Ρόδο

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Φοιτητών Αρχιτεκτονικής στη Ρόδο

easa 2011 spainΤον ερχόμενο Μάιο, και συγκεκριμένα από τις 12 μέχρι τις 20 του μήνα, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ρόδου το πανευρωπαϊκό συνέδριο φοιτητών και αποφοίτων αρχιτεκτονικής SESAM (Small European Students of Architecture Meeting).

Το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται κάθε χρόνο για μια εβδομάδα σε διαφορετική πόλη ανά την Ευρώπη (ενδεικτικά αναφέρονται οι τρεις τελευταίες πόλεις που το φιλοξένησαν: η Ρώμη, η Κωνσταντινούπολη και το Μάντσεστερ) και οργανώνεται από το μη-κερδοσκοπικό δίκτυο φοιτητών και αποφοίτων αρχιτεκτονικής EASA (European Assembly of Students of Architecture). To EASA ιδρύθηκε το 1981 στο Λίβερπουλ της Αγγλίας και έκτοτε κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης, με συμμετέχοντες από περισσότερες από 40 χώρες.

Τόσο το EASA όσο και το SESAM τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης. Το θέμα που θα απασχολήσει φέτος τους 100 φοιτητές αρχιτεκτονικής που θα επισκεφτούν τη Ρόδο έχει τίτλο «Κολοσσός vs landmARCH». Οι συμμετέχοντες του συνεδρίου θα εξερευνήσουν την πόλη και θα μελετήσουν τα χαρακτηριστικά και την ιστορία της προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν και παρουσιάσουν μια σύγχρονη αρχιτεκτονική προσέγγιση του Κολοσσού, ως «τοποσήμου» και συμβόλου παγκόσμιας εμβέλειας.

Απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση πρωτότυπων, δημιουργικών προτάσεων από νέους αρχιτέκτονες που θα ωφελήσουν την πόλη της Ρόδου και θα δώσουν έναυσμα για δημόσια συζήτηση. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια και διαλέξεις πάνω στο θέμα, που θα προάγουν την ανταλλαγή ιδεών αλλά και την αφύπνιση του κριτικού πνεύματος τόσο των συμμετεχόντων, όσο και της τοπικής κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.