Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Πανευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο, με τα χέρια στο τιμόνι

Πανευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο, με τα χέρια στο τιμόνι

Πανευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητοΔεν γιορτάστηκε φέτος η πανευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο στην Ελλάδα, λόγω της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς (τραμ, μετρό, τρένα, λεοφωρεία) και των οδηγών ταξί.

Λόγω της εργασιακής εφεδρείας των εργαζομένων του ΟΑΣΑ και του ΟΣΕ, ξεκίνησαν απεργία από την αρχή της βάρδιας τους δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόριση στους δρόμους καθώς ο δακτύλιος δεν ίσχυσε.

Επιπρόσθετα, πέραν του κυκλοφοριακού προβλήματος στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας λόγω της απεργίας, οι Έλληνες οδηγοί όχι μόνο δεν γίορτασαν την πανευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο αλλά ταλαιπωρήθηκαν στην Εγνατία Οδό λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών και την παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Αν και σε κάποιες χώρες η πανευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο γιορτάστηκε με σχετική επιτυχία με χρήση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς, όπως ποδήλατο και μέσα μαζικής μεταφοράς, σε άλλες χώρες πέρασε αδιάφορα.

Η πανευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο ξεκίνησε να γιορτάζεται από το 2000 στην Ευρώπη με στόχο την μείωση των εκπομπών καυσαερίου, την προώθηση μετακινήσεων με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς και την σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.