Αρχική Αεροπορικά Νέα Έρχονται προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις

Έρχονται προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις

ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίαςΠροβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις αναμένεται να υπάρξουν έως το τέλος του μήνα εξαιτίας των κινητοποιήσεων στις οποίες προτίθενται να προχωρήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αντιδρώντας στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο αλλά στις περικοπές δαπανών για την αεροναυτιλία, που, όπως υποστηρίζουν δημιουργούν κινδύνους και για την ασφάλεια των πτήσεων.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν εξαγγείλει κινητοποιήσεις για το Σάββατο και την Κυριακή, ωστόσο αυτές κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές. Πάντως στην γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε: 

- Αυστηρή τήρηση των κανονισμών σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των πτήσεων. Εξαιρετικά πιθανό είναι από την τήρηση των κανονισμών να προκύψουν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πτήσεων. 

- Συμβολική κατάληψη των χώρων εργασίας από τη Δευτέρα, με τους ελεγκτές δηλώνουναποφασισμένοι να παραμένουν στο χώρο εργασίας και μετά τη λήξη της βάρδιάς τους. 

- 24ωρη απεργία την επόμενη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 

- Τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 12 με 4 και 

- Συμμετοχή σε απεργία της ΑΔΕΔΥ, όταν αυτή προκηρυχθεί.
Οι ελεγκτές υποστηρίζουν ότι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση έχουν, όχι μόνο κίνδυνο απαξίωσης της αεροναυτιλίας στην Ελλάδα αλλά και κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων. 

Οι ελεγκτές επανέλαβαν για μια ακόμη φορά ότι τα μέτρα που προωθούνται δεν θα έχουν δημοσιονομικό όφελος, καθώς όπως τόνισαν οι αποδοχές τους αλλά και οι δαπάνες για τη λειτουργία της υπηρεσίας (εξοπλισμός, εκπαίδευση προσωπικού κτλ) καλύπτονται από τα τέλη υπέρπτησης που πληρώνουν οι αεροπορικές εταιρείες για να χρησιμοποιούν το FIR Αθηνών και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. 

Σύμφωνα με την Ένωση Ελεγκτών, οι μισθολογικές μειώσεις υπερβαίνουν το 20% χωρίς να υπάρχει όφελος για το δημόσιο ταμείο. 

Ενδεικτικά, για την εξυπηρέτηση ενός υπεριπτάμενου αεροσκάφους στην Ελβετία καταβάλλονταιτέλη διαδρομής 90,99 ευρώ ανά μονάδα πτήσης, στην Αγγλία 78,78 ευρώ, στην Ισπανία 77,83 ευρώ, στη Γερμανία, 71,99 ευρώ και στην Ελλάδα 37,57 ευρώ, ενώ το 2012 προβλέπεται να μειωθεί στα 35 ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν στην χθεσινή γενική συνέλευση των ελεγκτών έδωσε και ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Ελεγκτών (IFATCA) κ. Frederic Deleau ο οποίος έκανε λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης του συστήματος επισημαίνοντας πως τα τελευταία χρόνια η λειτουργία της υπηρεσίας απαξιώνεται συνεχώς στην Ελλάδα.

Πηγή www.marketbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.