Αρχική Τουρισμός Πάγια η τοποθέτηση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου πως “ο Τουρισμός αποτελεί εθνική...

Πάγια η τοποθέτηση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου πως “ο Τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση”

Γιάννος ΓραμματίδηςΟ Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κύριος Γιάννος Γραμματίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε τη χθεσινή πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Αντώνη Σαμαρά προς την Κυβέρνηση με την οποία ανοίγει τον δρόμο συναινετικών διαδικασιών για την χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για τον Τουρισμό της χώρας. Η πρόταση αυτή συμπίπτει με την πάγια τοποθέτηση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ότι ο Τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση και δεν προσφέρεται ως χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Είναι αλήθεια ότι ο Τουρισμός για δεκαετίες ολόκληρες υπέφερε από αντιφατικές πολιτικές και από την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού. Υπέφερε ακόμα από έλλειψη φαντασίας και καινοτόμων μεθόδων για την ποιοτική βελτίωση αλλά και την προβολή του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος. Η παρούσα οικονομική κρίση ανέδειξε ακόμα περισσότερο την χρόνια αυτή παθολογία η οποία συνδυάζεται ακόμα και σήμερα με ακραίες αλλά και βλαπτικές κοινωνικές συμπεριφορές που επηρεάζουν τον Τουρισμό και βλάπτουν την εικόνα του διεθνώς.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους αλλά και για την ριζική αντιμετώπιση του θέματος του Τουρισμού που αποτελεί, μαζί με την Εμπορική Ναυτιλία, την βαριά βιομηχανία της χώρας, εκφράζουμε την ευχή η ενδιαφέρουσα αυτή πρόταση να γίνει δεκτή από την Κυβέρνηση που έχει άλλωστε αποδείξει ότι ενθαρρύνει τις συναινετικές διαδικασίες για το καλό της οικονομίας και του τόπου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.