Αρχική Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας Οδηγίες από το ΞΕΕ σχετικά με τη διάκριση του νέου ΦΠΑ

Οδηγίες από το ΞΕΕ σχετικά με τη διάκριση του νέου ΦΠΑ

Υπαγωγή από 1ης Σεπτεμβρίου 2011 των υπηρεσιών εστίασης από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στον νέο συντελεστή Φ.Π.Α.Από μέρους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παρέχουν τις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης έναντι ενιαίας τιμής (πακέτο) και υπό την προϋπόθεση ότι ο διαχωρισμός στους επί μέρους συντελεστές Φ.Π.Α. δεν είναι εφικτός η διάκριση από 1/9/2011 θα γίνεται ως εξής:

α)   Διαμονή με πρωϊνό:  8% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή 23% ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό.

β)    Διαμονή με ημιδιατροφή:  20% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α. 23% ως αντιπαροχή για το πρωϊνό και το γεύμα και

γ)    Διαμονή με το σύστημα all inclusive:  40% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α. 23% ως αντιπαροχή για τις υπηρεσίες εστίασης, για τις καταναλώσεις αλκοολούχων ή μη ποτών και για τις λοιπές παροχές που ενδεχομένως περιλαμβάνει το πακέτο.

Στις νησιωτικές περιοχές στις οποίες ισχύουν μειωμένοι κατά 30% οι συντελεστές Φ.Π.Α. (παρ. 4 του άρθρου 21 του κώδικα Φ.Π.Α.) ο κανονικός συντελεστής 23% είναι 16% και ο συντελεστής Φ.Π.Α. για τη διαμονή 5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.