Αρχική Εκδηλώσεις Sani Festival, Avant Garde Theatre

Sani Festival, Avant Garde Theatre

Sani Festival 2011 Avant Garde TheatreΗ νέα ενότητα του Sani Festival, Avant Garde Theatre, γεννήθηκε από την ανάγκη κάλυψης ενός καλλιτεχνικού κενού που αφορά στη σύγχρονη θεατρική δημιουργία και την ικανοποίηση των αναζητήσεων του κοινού που ενδιαφέρεται για αυτού του είδους την τέχνη’’ σημειώνει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Sani Festival κυρία Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη και συνεχίζει ‘’Κύρια επιδίωξη μας είναι η προβολή νέων θεατρικών δυνάμεων και η ανάδειξη της σύγχρονης θεατρικής ματιάς στη δραματουργία και την τεχνοτροπία των καλλιτεχνών’’.

Ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός υπεύθυνος της ενότητας του θεάτρου, ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρίστος Λύγκας επισημαίνει ότι «Το αίτημα των καιρών για ένα πολιτισμό που προάγει την παιδεία και που δεν περιορίζεται μόνο στο ψυχαγωγικό του ρόλο, χαρακτηρίζει το καλλιτεχνικό περιέχομενο των φετινών θεατρικών παραστάσεων. Έχει δε κεντρικό άξονα το θέμα της θυσίας έτσι όπως περνά από την αρχαία τραγωδία στην προφορική μας παράδοση και μεταλαμπαδεύεται στο σύγχρονο θέατρο ενώνοντας το χθες με το σήμερα».

Έτσι, φέτος, η καινούργια ενότητα του Sani Festival Avant Garde Theatre παρουσιάζει δύο εξαιρετικές παραστάσεις, τα Καταλόγια στις 4 και 5 Αυγούστου και το Σκοτεινό σπίτι στις 11 και 12 Αυγούστου. Ο καλλιτεχνικός συντονιστής της συγκεκριμένης ενότητας Χρίστος Λύγκας υπογραμμίζει ότι ‘’στα Καταλόγια του Θοδωρή Οικονομίδη ένα υλικό της προφορικής μας παράδοσης δίνει τη δυνατότητα για μια μοντέρνα θεατρική παράσταση. Η χρήση μασκών, κούκλας, ζωντανής μουσικής, τραγουδιού και σωματικής έκφρασης δημιουργεί ένα ποιητικό και βαθιά συγκινητικό αποτέλεσμα. Στο Σκοτεινό Σπίτι του Neil Labue το ευαίσθητο θέμα της ευθύνης απέναντι στα παιδιά, συχνά θύματα της βίας των μεγάλων, φωτίζεται από την αιρετική ματιά του κορυφαίου αμερικάνου συγγραφέα σε μία παράσταση όπου ο γυμνός χώρος αντανακλά την ψυχική ερήμωση των ηρώων –ένα είδος αρένας και βασισμένης στις δυνατές ερμηνείες των ηθοποιών’’.

Σαν αναλγητικό της ψυχής δρα η τέχνη και το Sani Festival φιλοδοξεί να προσφέρει ανάταση και τέρψη, μια φωτεινή στιγμή σε μια σκοτεινή εποχή.   
Καλλιτεχνική  Διευθύντρια: Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.