Αρχική Ελλάδα Πόροι, ύψους περίπου 8 δις € θα διοχετευτούν για ιδιωτικές επενδύσεις σε...

Πόροι, ύψους περίπου 8 δις € θα διοχετευτούν για ιδιωτικές επενδύσεις σε παραγωγικές επιχειρήσεις

Πόροι, ύψους περίπου 8 δις € θα διοχετευτούν για ιδιωτικές επενδύσεις σε παραγωγικές επιχειρήσεις Την αξιοποίηση του Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων, ύψους 200 εκ €, με ενισχύσεις έως 10.000 € σε περίπου 20.000 επιχειρήσεις πανελλαδικά, ανακοίνωσε, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, «είναι ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για να στηρίξουμε την απασχόληση και να δώσουμε ανάσα στις επιχειρήσεις».

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που ενισχύονται είναι όσες: 

– λειτουργούν την τελευταία πενταετία,

– απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο,

– δεν έχουν λάβει επιχορηγήσεις άνω των 200.000 € κατά την τελευταία 3ετία

– δραστηριοποιούνται στους κλάδους Μεταποίησης, Πράσινης Οικονομίας, Οικοδομής, Μεταφορών – Αποθήκευσης, υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

–  διατηρούν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων στην επιχείρηση για εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνος Μωραΐτης, τόνισε ότι «προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας». Όσον αφορά στις διαδικασίες ένταξης ο υφυπουργός δεσμεύτηκε «για ένα πρόγραμμα φιλικό προς τον χρήστη, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, χωρίς γραφειοκρατικές απαιτήσεις, με διαφάνεια και με ευκολία πρόσβασης στον κάθε ενδιαφερόμενο».

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος, σύμφωνα με τον κ. Θάνο Μωραϊτη, θα ανακοινωθούν στα μέσα Ιουλίου με τον οδηγό του προγράμματος, οι αιτήσεις για συμμετοχή θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ενώ το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα είναι ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

Στη συνέχεια, ο υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ξεκαθάρισε ότι μέσα στο 2011 θα διοχετευθούν οι πόροι, ύψους περίπου 8 δις €, που διαθέτει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για ιδιωτικές επενδύσεις σε επιχειρήσεις παραγωγικές, όχι εισαγωγικές, οι οποίες είναι ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς και ενσωματώνουν υψηλότερη προστιθέμενη αξία.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου τίθενται σε κίνηση τα λεγόμενα κεφάλαια υψηλού ρίσκου για τη χρηματοδότηση στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ο οποίος εμφανίζει εξαιρετικές προοπτικές για τη χώρα και διαθέτει περίπου 100.000 εργαζόμενους, που θεωρούνται από τους πιο προικισμένους της Ευρώπης. Ακόμη, ειδική και εκτεταμένη αναφορά έκανε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στα προγράμματα για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, όπως το ειδικό καθεστώς για την επιχειρηματικότητα των νέων, στο πλαίσιο του νέου Επενδυτικού Νόμου, ύψους 150 εκ €, στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για νέους καινοτόμους επιχειρηματίες, το οποίο χρηματοδοτεί το 50% των επενδύσεων και στην ψηφιακή πλατφόρμα Startup Greece, που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία ως χρηστικό facebook της επιχειρηματικότητας.

«Επιλέξαμε να σταθούμε δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα και να απομακρύνουμε διοικητικά εμπόδια και γραφειοκρατικούς βραχνάδες» υπογράμμισε ο υπουργός. «Για να προχωρήσουμε, λοιπόν, στην παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια, πρέπει να κινητοποιήσουμε ανθρώπινες δυνάμεις και να ενισχύσουμε αυτούς που παράγουν προστιθέμενη αξία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.