Αρχική Φορείς Σε νέα συμφωνία για τα διόδια προχωρά το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Σε νέα συμφωνία για τα διόδια προχωρά το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

diodiaΟ Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, ανακοίνωσε τη θετική κατάληξη του διαλόγου με τους παραχωρησιούχους και τους εκπροσώπους των Τραπεζών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση “Η συζήτηση αυτή, εφ’ όσον επιδειχθεί και από την άλλη πλευρά το πνεύμα ευθύνης που μέχρι τώρα έχει δείξει μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο άλμα, ώστε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είχαμε υπολογίσει στην αρχή, -και στην αρχή, είχα υπενθυμίσει ότι θα απαιτηθεί ένα διάστημα αρκετών μηνών, έως το τέλος του 2011 για να επιτευχθεί συμφωνία- τα έργα αυτά θα απεμπλακούν.
Όσον αφορά στο θέμα των διοδίων, εκτός του βασικού πλαισίου της συμφωνίας αυτής, έχουμε διατυπώσει εξειδικευμένες προτάσεις για διάφορα θέματα, όπως είναι οι τεχνικές λύσεις, όπως είναι η δημιουργία αυτού του ειδικού λογαριασμού από την πλευρά του Δημοσίου κ.ά.
Μεταξύ αυτών βεβαίως και μια συγκεκριμένη πρόταση για την πολιτική διοδίων, με την οποία πιστεύουμε ότι η βιωσιμότητα του έργου ουδόλως υπονομεύεται, εάν συνδυάζουμε την έναρξη κατασκευής νέων τμημάτων με τη μείωση των διοδίων σε ποσοστό 25% – 30% για ολοκληρωμένα τμήματα αυτοκινητοδρόμου και σε ποσοστό έως και 50% για τα υπό κατασκευή τμήματα.
Η πολιτική αυτή, θα ισχύσει υποχρεωτικώς και δεσμευτικώς για όλες τις πλευρές από την ώρα που θα ψηφιστεί ο νόμος στη Βουλή, με τον οποίο θα υιοθετείται αυτή η νέα προσέγγιση, η διαρθρωτική παρέμβαση, στην οποία θα καταλήξουμε αφού ολοκληρωθεί αυτός ο διάλογος.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.