Αρχική General Ορκωμοσία Ρώσων απόφοιτων ιατρικής σχολής στο Ασκληπιείο στην Κω

Ορκωμοσία Ρώσων απόφοιτων ιατρικής σχολής στο Ασκληπιείο στην Κω

Στον ιερό χώρο του Ασκληπιείου στην Κώ, πραγματοποιήθηκε χθες τελετή ορκωμοσίας 80 Ρώσων φοιτητών, αποφοίτων του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Ροστόβ.
Στην τελετή, στην οποία παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, έγινε αναπαράσταση του όρκου του Ιπποκράτη, στο φυσικό χώρο με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η ιατρική επιστήμη.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου φορώντας χλαμύδα απήγγειλε στη Ρωσική γλώσσα τον όρκο τον οποίο επαναλάμβαναν οι απόφοιτοι.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης δήλωσε ότι «στόχος είναι να γίνει θεσμός το γεγονός, με τη συμμετοχή και άλλων Πανεπιστημίων και να αποτελεί όνειρο για κάθε φοιτητή της ιατρικής να ορκίζεται στην πατρίδα του Ιπποκράτη και στο Ασκληπιείο, την αρχαιότερη ιατρική σχολή».
Ο κ. Νικητιάδης σημείωσε ότι στο πλαίσιο τέτοιων εκδηλώσεων αναδεικνύεται
η πλούσια ιστορική παράδοση, τα μοναδικά μνημεία και το φυσικό περιβάλλον, που έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό και αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα στο έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.
Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκε και ο ομογενής βουλευτής Ιβάν Ιγνατίου Σαββίδης, ο οποίος σε συνεννόηση με τον κ. Νικητιάδη οργάνωσε την εκδήλωση. Απευθυνόμενος στους νέους ρώσους γιατρούς, τόνισε ότι θα πρέπει να είναι υπερήφανοι και να λένε παντού πως είναι οι πρώτοι που ορκίζονται στην πατρίδα του Ιπποκράτη, στο χώρο που έδρασε και μεγαλούργησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.