Αρχική General ΞΕΕ: Ο τουρισμός, είναι μεγαλύτερη μας ελπίδα για ανάπτυξη της οικονομίας, ας...

ΞΕΕ: Ο τουρισμός, είναι μεγαλύτερη μας ελπίδα για ανάπτυξη της οικονομίας, ας μην τον υπονομεύουμε

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ΕλλάδοςΤη Τετάρτη που μας πέρασε, για μία ακόμη φορά, τροφοδοτήσαμε αφειδώς το διεθνές ακροατήριο με εικόνες και ειδήσεις, ικανές να αποθαρρύνουν και τον πιο αποφασισμένο, επίδοξο επισκέπτη της χώρας μας, επισημαίνει το ΞΕΕ, και συνεχίζει.
Με φόντο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και γενικά στο δίκτυο μεταφορών της χώρας, λόγω της πληθώρας των απεργιακών κινητοποιήσεων και στάσεων εργασίας, ξεδιπλώθηκε στο κέντρο της Αθήνας ένα σκηνικό τρομοκράτησης  τουριστών και εργαζομένων στα ξενοδοχεία του κέντρου, που δυστυχώς έκαναν τον γύρο του κόσμου, δυσφημώντας μας ως πολιτισμένη χώρα και τουριστικό προορισμό.
Αποτέλεσμα αυτής της έκρυθμης κατάστασης είναι να εμπεδώνεται σταδιακά στη διεθνή κοινή γνώμη η Ελλάδα ως ένας μη ασφαλής για τους τουρίστες προορισμός, γεγονός που την αδικεί κατάφωρα. Τη στιγμή που όλες οι στατιστικές επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες παγκοσμίως για να επισκεφτεί κάποιος τουρίστας, η δύναμη των συγκεκριμένων εικόνων παραμορφώνει ή και αντιστρέφει την πραγματικότητα σε βάρος μας.
Το δικαίωμα στην απεργία και τη διαμαρτυρία είναι απολύτως σεβαστό, στη  συγκεκριμένη μάλιστα συγκυρία είναι απολύτως κατανοητή η αιτία που οδηγεί και στα δύο και την οποία όλοι υφιστάμεθα.
Από το  Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος οφείλουμε να καλέσουμε όλους, Πολιτεία, διαμαρτυρόμενους, εργαζόμενους, την κοινωνία, να επανεξετάσουν τον τρόπο αντίδρασης και διαμαρτυρίας τους,  προκειμένου να μην υπονομεύεται  ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί και την μεγαλύτερη μας ελπίδα για ανάπτυξη της οικονομίας, εξασφάλιση θέσεων εργασίας και έξοδο από αυτή την πρωτόγνωρη κοινωνική, τελικά, κρίση, την οποία διερχόμαστε ως χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.