Αρχική Festival Εκδηλώσεις Σαββάτου 4, Ιουνίου, από το 5ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Εκδηλώσεις Σαββάτου 4, Ιουνίου, από το 5ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Από τα εγκαίνια της έκθεσηςΑυτό το Σάββατο, 4 Ιουνίου, το «Μεσαιωνικό Ρόδο», οργανώνει Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ροδίων, ένα δημιουργικό, ψυχαγωγικό απόγευμα στην Τάφρο.
Από τις 18:00 έως τις 20:30, μικροί και μεγάλοι μας φίλοι, θα έχουν την ευκαιρία, στο ειδυλλιακό σκηνικό της Μεσαιωνικής Τάφρου, κάτω από τη γέφυρα d’ Amboise, να ακούσουν παραμύθια, να παίξουν διασκεδαστικά μεσαιωνικά παιχνίδια, να δοκιμάσουν την ευστοχία τους στην τοξοβολία, να μάθουν πώς γίνεται η αγιογραφία, να παρακολουθήσουν εργαστήριο δημιουργίας…Βρώσιμου Κάστρου, να κάνουν βόλτες με άλογα και άλλες εκπλήξεις υπό τους ήχους ζωντανής Ελληνικής μεσαιωνικής μουσικής .

To πρόγραμμα θα αρχίσει με Σκηνική Μουσική Πομπή, που θα ξεκινήσει από την Μεσαιωνική Πόλη, για να εισέλθει στην Τάφρο από την Πύλη των Κανονιών (Αγ. Αντωνίου – Ζωγράφοι) και θα περιλαμβάνει τα εξής

18.00-20.30

Παιχνίδια στην Τάφρο απο το Θάνο Παπουρδάνο (1ο Σύστημμα Προσκόπων Ιαλυσού)

Εργαστήρι Αγιογραφίας από τη Σμάρω Λεντάκη

Τοξοβολία με long bows και παραδοσιακά τόξα από τον όμιλο “Φλόγα”

Βόλτες και επιδείξεις με άλογα

18.00-18.30 & 19.30-20.00

Ο Παραμυθ΄άς με ιστορίες για Κάστρα και Δράκους στο πιο ταιριαστό σκηνικό, αυτό της Μεσαιωνικής Τάφρου

18.30-19.30 Εργαστήρι Βρώσιμου Κάστρου από το Βαγγέλη Κουμπιάδη

Το Βρώσιμο Κάστρο (κάστρο γλύκισμα ή αλμυρή πίτα) συνηθιζόταν στο Μεσαίωνα να διακοσμεί τα μεγάλα δείπνα των αυλικών και φυσικά ….να τρώγεται στο τέλος!

Το πρόγραμμα θα συνοδεύεται από ζωντανή μεσαιωνική μουσική και κρασί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.