Αρχική Airport Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Διεθνής Αερολιμέναςaia Αθηνών συμμετέχει ενεργά και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης στα σχολεία της Αρτέμιδος
Για μία ακόμη χρονιά, το αεροδρόμιο επιβραβεύει τα σχολεία της Αρτέμιδος για την ενθουσιώδη συμμετοχή των παιδιών στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του ΔΑΑ προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό, κατασκευάζοντας έργα υποδομής και οργανώνοντας περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Το 2010, τα παιδιά ανακύκλωσαν 2,8 τόνους χαρτιού & αλουμινίου, ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα η ανακύκλωση ξεπερνά τους 33 τόνους.

Διήμερο Ανακύκλωσης για τους εργαζομένους στο ΔΑΑ
Προκειμένου να ενισχύσουμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο ΔΑΑ, την Πέμπτη 2 & την Παρασκευή 3 Ιουνίου, διοργανώνεται διαγωνισμός ανακύκλωσης μεταξύ των εργαζομένων του ΔΑΑ με σκοπό να προσκομιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά προς ανακύκλωση.

Δενδροφύτευση στο πάρκο των Σπάτων
Στο πλαίσιο της Ημέρας Περιβάλλοντος και των 10 ετών λειτουργίας του Αεροδρομίου, θα φυτευθούν πρόσθετα δένδρα και φυτά στο Πάρκο Σπάτων, το οποίο κατασκευάζει ο ΔΑΑ και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο 2011.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα δορυφορικής παρακολούθησης θαλασσίων χελωνών
Ο ΔΑΑ υιοθέτησε μία θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα μέσω του οργανισμού Medasset (www.medasset.gr) και παρακολουθεί τη μεταναστευτική πορεία της. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην προστασία ενός απειλούμενου με εξαφάνιση είδους καθώς και των βιοτόπων του.
Υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Για 9η συνεχή χρονιά, ο ΔΑΑ χορηγεί 2 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος, με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση), ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.