Αρχική Airlines News Την ηφαιστιακή τέφρα από το Grimsvotn της Ισλανδίας φοβούνται οι Αεροπορικές εταιρίες

Την ηφαιστιακή τέφρα από το Grimsvotn της Ισλανδίας φοβούνται οι Αεροπορικές εταιρίες

Grimsvotn Volcano in IrelandΕξερράγη το ηφαίστειο Grimsvotn το οποίο βρίσκεται στο Vatnajokull νοτιοδυτικά της Ισλανδίας, προκαλώντας 50 μικροσεισμούς. Η λάβα του έφτασε τα 18.000 πόδια ύψος. Κλειστά τα αεροδρόμια (Vids)

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η ηφαιστειακή τέφρα αναμένεται να φτάσει στη Σκοτία μέχρι την Τρίτη και σε τμήματα της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας την Πέμπτη ή την Παρασκευή αν δεν σταματήσει η δραστηριότητά του.

Η προειδοποίηση βασίζεται στην τελευταία πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες πέντε ημέρες, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη εξαιτίας της παρουσίας διαφορετικών ρευμάτων αέρα σε σύγκριση με εκείνα που επικρατούσαν πέρυσι, όταν εξερράγη άλλο ηφαίστειο στην Ισλανδία, ανακοίνωσαν μετεωρολόγοι.

 

Πέρυσι το ηφαίστειο Eyjafjallajokul που εξερράγη προκάλεσε χάος στις αερομεταφορές με εκατοντάδες ταξιδιώτες να εγκλωβίζονται σε αεροδρόμια λόγω της ηφαιστειακής τέφρας.

Πηγή www.rte.ie/news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.