Αρχική General Η Γαλλική Κουζίνα έτσι απλά!

Η Γαλλική Κουζίνα έτσι απλά!

Η Γαλλική Κουζίνα έτσι απλάTο Institut français d’Athènes, η οικονομική αποστολή Ubifrance, και το Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, το 1ο Φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα, από 1η έως 30 Ιουνίου 2011.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «So French, So Good», του Υπουργείου Οικονομικών και Βιομηχανίας της Γαλλίας, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και της γαλλικής Τέχνης του τραπεζιού, καθώς και την πρόσκληση παγκοσμίου ενδιαφέροντος για «ό,τι γαλλικό». Έτσι, στην Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου 2011, η γαλλική κουζίνα και τα προϊόντα διατροφής, θα έχουν την τιμητική τους.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι ακόλουθες:
A. Aπό 1η έως 30 Ιουνίου 2011, στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza
Προτάσεις γαλλικών μενού με απλές συνταγές της γαλλικής παράδοσης, στο εστιατόριο The Parliament αλλά και γρήγορες γευστικές προτάσεις στο Plaza Lounges.

B. Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011, στις 19.30, στο Institut français d’Athènes – Auditorium
(Είσοδος ελεύθερη / Ταυτόχρονη μετάφραση)
Στρογγυλή τράπεζα : Τι είναι οι σεφ σήμερα: ταξιδιώτες, συγγραφείς ή επιχειρηματίες;
Συνάντηση με Έλληνες και Γάλλους σεφ.

Γ. Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, στις 20.00΄, στο Institut français d’Athènes – Auditorium
(Εισιτήριο : 6 €)
CINEDOC: Προβολή της ταινίας “Mondovino” του Jonathan Nossiter

Δ. Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, από τις 9.00΄ως τις 20.00΄στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, αίθουσα « Pacific ».
Η Οικονομική αποστολή Ubifrance διοργανώνει ένα εκθετήριο τροφίμων και ποτών ειδικά για επαγγελματίες. Παρουσίαση των γαλλικών προϊόντων στους επαγγελματίες και στα ΜΜΕ: « Les saveurs et terroirs de France » και « Arts de la table ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.