Αρχική Tourism Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων

Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων

Celestyal Cruises

ΓΕΠΟΕΤΗ Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη της σε όλη την Ελλάδα, το επιβατικό κοινό, τους επίσημους κρατικούς φορείς και τον Τύπο ότι την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011 υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων με ισχύ έως 31/3/2012, κατόπιν εξαντλητικών διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία των Οδηγών, με αποτέλεσμα την ακύρωση της εξαγγελθείσας απεργίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων για το διάστημα 13/5-18/5/2011. Στην έγκαιρη επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος συνεισέφερε σημαντικά ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Κύριος στόχος της Ομοσπονδίας ήταν η αποφυγή της προγραμματισμένης απεργιακής κινητοποίησης η οποία θα αποτελούσε νέο πλήγμα στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, θα ανέτρεπε σε σημαντικό βαθμό τον προγραμματισμό όλων των τουριστικών προγραμμάτων όχι μόνο στην ταλαιπωρημένη Αθήνα που δοκιμάζεται καθημερινως από τις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα και θα συνοδευόταν από  σημαντική απώλεια εσόδων για την χώρα, η οποία προσδοκά σήμερα έσοδα μόνο από τον τουρισμό.

Η ΓΕΠΟΕΤ με αίσθημα ευθύνης έναντι της κρίσιμης κατάστασης της οικονομίας της χώρας, του αυξημένου βαθμού ευαισθησίας του τουρισμού σε οποιαδήποτε απρόβλεπτη ενέργεια και του αυξημένου κόστους διαβίωσης που, όπως όλοι μας, αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στα τουριστικά λεωφορεία, προχώρησε στην υπογραφή της νέας ΣΣΕ, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των εργαζομένων για μικρή αύξηση στον βασικό μισθό σύμφωνα με το ύψος του ευρωπληθωρισμού κατά το προηγούμενο έτος.

Η προστασία με κάθε μέσο του τουρισμού ως μοναδική πηγή προβολής της χώρας στο εξωτερικό και ταυτόχρονης άντλησης εσόδων για τα χειμαζόμενα κρατικά ταμεία αλλά και ως μόνη ελπίδα ανάπτυξης στο μακρύ τούνελ οικονομικής ύφεσης το οποίο διανύουμε θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα όλων μας. Και αυτό απεδείχθη με τις ενέργειες της Ομοσπονδίας μας και το αίσθημα ευθύνης που διακατέχει όλα τα μέλη της.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Καλημέρα σας αξιότιμοι κύριοι,

  Θα ήθελα παρακαλώ όπως με ενημερώσετε πού θα μπορούσα να απευθυνθώ προς αναζήτηση εργασίας ως οδηγός Τουριστικών λεωφορείων;

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε στα :
  210.9616943 και 6979148135.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Μετά τιμής,

  Γκιναΐδης Χρήστος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.