Αρχική General Δήλωση του Προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη για τα εργασιακά θέματα

Δήλωση του Προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη για τα εργασιακά θέματα

Celestyal Cruises

Δήλωση του Προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη για τα εργασιακά θέματαΣε συνέχεια της συνάντησης του ΣΕΤΕ με την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Λ. Κατσέλη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας, κ. Γ. Κουτρουμάνη, την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Α. Ανδρεάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο ΣΕΤΕ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, της παράνομης εργασίας και της αύξησης της απασχόλησης στις τουριστικές επιχειρήσεις, τα κύρια σημεία της οποίας είναι τα εξής:

• Το έργο του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας με τακτικούς ελέγχους  και να μην περιορίζεται κυρίως σε γραφειοκρατικές και τυπικές διαδικασίες.

• Να εφαρμοσθεί από 01.07.11 για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, όλων των κλάδων και κάθε μεγέθους, η καταβολή της μισθοδοσίας μέσω τραπεζών.

• Να εφαρμοσθεί το κίνητρο των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών για τις συνεπείς ως προς την καταβολή τους επιχειρήσεις.

• Με σκοπό τη μείωση της ανεργίας στους νέους, η οποία φθάνει σήμερα κατά περιοχές ακόμα και το 40%, προτείνεται η πρόσληψη νέων ανέργων μέχρι 24 μήνες με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στον τουρισμό. Για την περίπτωση αυτή προτείνεται αμοιβή ίση με το 80% του ποσού που προβλέπουν η εθνική ή άλλες κλαδικές / ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση, η δέσμευση των επιχειρήσεων ότι οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν νέες θέσεις εργασίας, πέρα από τις υφιστάμενες, οι οποίες προφανώς και διατηρούνται.

Οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να εφαρμοσθούν άμεσα, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. Ο τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός τομέας της οικονομίας που παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξης και όλοι οφείλουμε να συνεισφέρουμε προς αυτή την κατεύθυνση.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.