Αρχική Airlines News Η Lufthansa αυξάνει τα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών

Η Lufthansa αυξάνει τα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών

Η Lufthansa αυξάνει τα επιτρεπόμενα όρια αποσκευώνΗ Lufthansa απλοποιεί την πολιτική επιτρεπόμενων ορίων αποσκευών και υιοθετεί τον κανονισμό με βάση το τεμάχιο αποσκευής σε όλες τις πτήσεις της. Οι νέοι κανονισμοί ισχύουν για όλα τα εισιτήρια που θα αγοραστούν μετά την 1η Ιουνίου 2011. Πρόκειται για μια πολιτική που εφαρμόστηκε με επιτυχία πριν από λίγο καιρό σε πολλές υπερατλαντικές πτήσεις και πιο συγκεκριμένα προς τη βόρεια Αμερική.

Στο μέλλον, για τους επιβάτες, ειδικά των πτήσεων εντός Ευρώπης και των πτήσεων μακρινών διαδρομών προς την Ασία, τη Μέση Ανατολή και ορισμένες χώρες της Αφρικής και της Νοτίου Αμερικής, θα ισχύουν ανώτερα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών. Ωστόσο, για εισιτήρια που αγοράστηκαν πριν την 1η Ιουνίου, ισχύουν οι προηγούμενοι κανονισμοί μεταφοράς αποσκευών.

Με το καθεστώς της μίας αποσκευής, οι επιβάτες έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν έναν συγκεκριμένο αριθμό αποσκευών χωρίς χρέωση, ανάλογα με την κατηγορία της θέσης τους. Παράλληλα ισχύουν περιορισμοί ως προς το βάρος των αποσκευών και αξιολογούνται σύμφωνα με την Οικονομική, τη Business ή την Πρώτη Θέση. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιβάτες θα έχουν σημαντικά μεγαλύτερο επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών από ότι ίσχυε σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς βάρους. Το επιτρεπόμενο όριο δωρεάν αποσκευών για ταξιδιώτες της Οικονομικής Θέσης, για παράδειγμα, αυξήθηκε από 20 σε 23 κιλά. Στην Business Class, οι επιβάτες μπορούν να δηλώνουν κατά το check in δύο τεμάχια αποσκευών – στην First Class τρία τεμάχια –βάρους έως και 32 κιλά το καθένα. Στο μέλλον, σύμφωνα με τους νέους τυποποιημένους κανονισμούς αποσκευών, το επιτρεπόμενο όριο δωρεάν αποσκευών ανά επιβάτη θα είναι ως εξής:
Οικονομική Θέση: 1 αποσκευή βάρους μέχρι 23 κιλά (Προηγ. καθεστώς: συνολικό βάρος 20 κιλά, ανεξαρτήτως αριθμού τεμαχίων)
Business Class: 2 αποσκευές βάρους μέχρι 32 κιλά έκαστη (π.χ. μέγιστο βάρος 64 κιλά. (προηγ. καθεστώς: συνολικό βάρος 30 κιλά, ανεξαρτήτως αριθμού τεμαχίων)
First Class: 3 αποσκευές, 32 κιλά εκάστη, π.χ. μέγιστο βάρος 96 κιλά. (προηγ. καθεστώς: συνολικό βάρος 40 κιλά, ανεξαρτήτως αριθμού τεμαχίων).

Για παιδιά κάτω των 2 ετών χωρίς δικό τους κάθισμα, το επιτρεπόμενο όριο δωρεάν αποσκευών δεν μεταβάλλεται: ένα πτυσσόμενο παιδικό καροτσάκι συν μία αποσκευή μέγιστου βάρους 23 κιλών.

Ανάλογα με το status τους, τα μέλη του προγράμματος Miles & More μπορούν να δηλώνουν περισσότερα τεμάχια χωρίς χρέωση.

Για οποιεσδήποτε επιπλέον αποσκευές, θα ισχύουν τα τέλη υπέρβαρου. Στην Οικονομική Θέση, θα επιβάλλεται το ποσό των €50 για τη δεύτερη αποσκευή. Οι νέες χρεώσεις υπέρβαρου είναι απλούστερες από πριν, καθώς στο μέλλον θα υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες: τα Ευρωπαϊκά και τα διηπειρωτικά ταξίδια. Κάθε τεμάχιο επιπλέον αποσκευής θα χρεώνεται με ένα συγκεκριμένο κατ’ αποκοπή ποσό και όχι ανά κιλό βάρους. Για παράδειγμα, στα Ευρωπαϊκά δρομολόγια, κάθε επιπλέον αποσκευή (σύμφωνα με το επιτρεπόμενο βάρος) θα χρεώνεται με το ποσό των €50 για κάθε σκέλος. Στις διηπειρωτικές πτήσεις, η χρέωση κάθε επιπλέον αποσκευής θα είναι €150 ανά σκέλος. Το καθεστώς  βάσει βάρους που ίσχυε στο παρελθόν, είχε πολλές φορές ως αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερες χρεώσεις.

Πέραν των αποσκευών τους που θα παραδίδονται στο check in, οι επιβάτες της Lufthansa που θα ταξιδεύουν First Class ή Business Class, μπορούν να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές εντός του αεροσκάφους. Στην Οικονομική θέση, η δωρεάν χειραποσκευή παραμένει μία, όπως πριν. Κάθε τεμάχιο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το βάρος των 8 κιλών. και οι διαστάσεις δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις διαστάσεις 55 x 40 x 20 εκ. Το μέγιστο μέγεθος μιας αναδιπλούμενης γκαρνταρόμπας είναι 57 x 54 x 15 εκ.

Οι επιβάτες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τους κανονισμούς αποσκευών της Lufthansa στο τηλ. κέντρο 2106175200. Το σύνολο των απλοποιημένων κανονισμών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Lufthansa στο www.lufthansa.com/baggage.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.