Αρχική Exhibitions Ανακάμπτει ο Συνεδριακός Τουρισμός

Ανακάμπτει ο Συνεδριακός Τουρισμός

Ανακάμπτει ο Συνεδριακός ΤουρισμόςΜε μεγάλη επιτυχία και με ένα αισιόδοξο μήνυμα ανάκαμψης του συνεδριακού τουρισμού πραγματοποιήθηκε από 24 έως 26 Μάη η 9η Διεθνής Έκθεση ΙΜΕΧ στη Φρανκφούρτη.

Η έκθεση IMEX, την οποία διοργανώνει η εταιρεία  The Worldwide Exibition σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία συνεδρίων  GCB German Convention Bureau, είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε συνέδρια, σεμινάρια και ταξίδια ειδικών κινήτρων (incentives) και την επισκέπτονται μόνο επαγγελματίες του τουρισμού, είτε σε ομάδες προσκεκλημένοι της διοργανώτριας εταιρείας (Hosted Buyers) είτε μεμονωμένοι εκπρόσωποι εταιρειών.

Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης περίπου 9.000 επαγγελματίες του κλάδου, εκ των οποίων περίπου 3.900 ήταν οι προσκεκλημένοι Hosted Buyers από όλο τον κόσμο, παραβρεθήκαν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών στη Φρανκφούρτη με σκοπό τη μελλοντική συνεργασία για τη διοργάνωση συνεδρίων και ταξιδίων ειδικών κινήτρων.

Το ελληνικό περίπτερο, καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια 399 τ.μ. και πλημμυρισμένο από γαλάζιους και λευκούς χρωματισμούς, εικόνες και αισθήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας, φιλοξένησε 26 εκπροσώπους του συνεδριακού τουρισμού, συνεδριακά κέντρα, Athens Convention Bureau, HAPCO, HATTA αεροπορικές εταιρείες, επιχειρηματίες και μεμονωμένα ξενοδοχεία.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν  περίπου 103 Hosted Buyers διαφόρων χωρών,  στους οποίους ο ΕΟΤ παρουσίασε στα Αγγλικά και στα Γερμανικά, με Power Point τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για το συνεδριακό τουρισμό και τα ταξίδια κινήτρων. Παράλληλα σε επαφές με τους μεμονωμένους επαγγελματίες διαφόρων χωρών, ο διευθυντής  του Γραφείου ΕΟΤ στη Γερμανία Παναγιώτης Σκορδάς και οι συνεργάτες του, αντάλλαξαν απόψεις για στενότερη συνεργασία και εντατικοποίηση των προσπαθειών για την περαιτέρω προώθηση του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα.

Τη δεύτερη μέρα, από τις 09.00 έως τις 10.00 πμ, διοργανώθηκε στο ελληνικό περίπτερο ελληνικό πρωινό με σκοπό την προσέλκυση των επαγγελματιών του συνεδριακού τουρισμού. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν δεκάδες Hosted Buyers αλλά και Γερμανοί δημοσιογράφοι.

Το ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφτηκαν στις 25 Μαΐου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Γ. Νικιτιάδης καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κος Ν. Κανελλόπουλος.

Ο Υφυπουργός απεύθυνε χαιρετισμό στους Έλληνες αλλά και τους ξένους διοργανωτές συνεδρίων που επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο, παρουσιάζοντας όλες τις ενέργειες που γίνονται από το Υπουργείο, ώστε να εδραιωθεί πλέον η δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην αγορά συνεδρίων.

Στη συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιώργου Νικητιάδη με τον πρόεδρο της έκθεσης, κ. Ray Bloom συζητήθηκαν νέα πλαίσια συνεργασίας μεταξύ των διοργανωτών της IMEX και της ελληνικής πλευράς για επιπλέον συνέδρια στη χώρα μας. Κατόπιν ο κ. Νικητιάδης παραχώρησε συνέντευξη τόσο στο δημοσιογράφο κ. Ivo Baumann του περιοδικού ICJ, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά της Γερμανίας στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού και απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και στο δημοσιογράφο κ. Timo Kotowski της ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. Τέλος ο Υφυπουργός κατά την επίσκεψή του στην έκθεση συναντήθηκε επίσης και με τον κο Berthold Holly εκπρόσωπο της EXPEDIA.

Η επόμενη έκθεση ΙΜΕΧ θα πραγματοποιηθεί από 22- 24 Μαΐου 2012 γιορτάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.