Αρχική General Σύσκεψη με Δημάρχους για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Σύσκεψη με Δημάρχους για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Τα θέματα της οδικής ασφάλειας πρέπει να είναι ψηλά στην προτεραιότητα όλων, και κάθε Δήμου, υπογράμμισε σε σύσκεψη που είχε με τους Δημάρχους ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας. Προγράμματα εθελοντισμού, παρεμβάσεις πιλοτικού χαρακτήρα, μπορούν εύκολα, να αναπτυχθούν σε κάθε Δήμο. Με εμψυχωτή τον ίδιο τον Δήμαρχο, κάποιον από την ηγεσία των Δήμων, με τη συνεργασία ειδικών, οι οποίοι έχουν άποψη για το θέμα αυτό και σε συντονισμό και συνεννόηση μαζί μας, μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Η μάστιγα αυτή αφορά κυρίως τη νεότερη γενιά.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Σπύρος Βούγιας, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση, υπογράμμισε:
«Η ανάγκη της συνεργασίας του Υπουργείου σε θέματα οδικής ασφάλειας με τους 66 Δημάρχους της Αττικής προκύπτει από το συμπέρασμα ότι ενώ έχουμε προχωρήσει αρκετά στη μείωση των ατυχημάτων στο υπεραστικό οδικό δίκτυο, πρέπει ακόμα να γίνει πολύ δουλειά στις αστικές περιοχές και μέσα στις πόλεις. Ειδικά στην Αττική τα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από το 80% των θανατηφόρων ατυχημάτων και των σοβαρών τροχαίων γίνεται μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Αυτό συμβαίνει γιατί η Αττική είναι στο σύνολό της σχεδόν αστικοποιημένη.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τροχονόμοι σε κάθε διασταύρωση, ούτε σε κάθε διάβαση πεζών, χρειαζόμαστε τη συνεργασία των Δημάρχων. Σε σχολικούς δακτυλίους γύρω από τα σχολεία, στην προσπάθεια ελέγχου και βοήθειας της κίνησης των πιο ευάλωτων χρηστών της οδού, δηλαδή των πεζών, των ποδηλατών και των δικυκλιστών. Χρειαζόμαστε στήριξη από την δημοτική αστυνομία όπου αυτή υπάρχει για τον καλύτερο έλεγχο της παράνομης στάθμευσης και τη μείωση της ταχύτητας μέσα στις αστικές περιοχές.
Το πρώτο τρίμηνο του 2011 συνεχίζουμε την πολύ καλή πορεία του 2010. Αν θυμάστε είχαμε 182 νεκρούς λιγότερους πέρσι και φέτος το πρώτο τρίμηνο έχουμε ήδη 68 νεκρούς λιγότερους. Αυτό σημαίνει ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα ξεπεράσουμε τους ετήσιους στόχους μας. Είμαι αισιόδοξος ότι χάρη στη συνεργασία με τους Δημάρχους θα έχουμε φέτος ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Αποκεντρωμένης Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, ο Διευθυντής Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κρόκος, o Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ, Ηρακλής Δρούλιας και η Διευθύντρια Μελετών Έργων Οδοποιίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μανιώ Χατζοπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.