Αρχική General Η AEGEAN εγκαινιάζει απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα προς το Παρίσι

Η AEGEAN εγκαινιάζει απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα προς το Παρίσι

aegean_airΚατά τη διάρκεια σύντομης τελετής στις 07.20 το πρωί της Τρίτης 12, Απριλίου, στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας, η Hermes Airports καλωσόρισε και επίσημα την έναρξη πτήσεων της AEGEAN από την Λάρνακα προς τους δύο δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης, το Λονδίνο και το Παρίσι. Συγκεκριμένα, με την έναρξη του θερινού της προγράμματος, η AEGEAN προχώρησε σε αναβάθμιση της παρουσίας της στην Κύπρο, μετατρέποντας σε βάση της το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, για τρία Airbus A320.

Ήδη, από τις 27 Μαρτίου 2011, η AEGEAN συνδέει τη Λάρνακα με το Λονδίνο και το αεροδρόμιο Heathrow (Terminal 4) με μία καθημερινή πτήση. Το αεροσκάφος αναχωρεί καθημερινά από τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας στις 8:15 πμ και επιστρέφει από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου (Terminal 4) στις 12:15 (τοπική ώρα).

Επιπρόσθετα, από τις 9 Ιουνίου 2011, η AEGEAN εγκαινιάζει απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα προς το Παρίσι, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά και επιχειρηματικά κέντρα της Ευρώπης. Οι πτήσεις προς Παρίσι θα εκτελούνται 3 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο. Το αεροσκάφος θα αναχωρεί από τη Λάρνακα στις 15:45 και θα επιστρέφει από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού (Terminal 1) στις 20:15.  Οι πτήσεις  θα εκτελούνται με τα ολοκαίνουργια AIRBUS A320 168 θέσεων, η καμπίνα των οποίων είναι άνετα διαμορφωμένη σε Οικονομική και Διακεκριμένη Θέση ενώ παρέχει και σύστημα in-flight entertainment με την προβολή κινηματογραφικής ταινίας αλλά και επιλογών μουσικής μέσα από 6 κανάλια.

Ταυτόχρονα, η AEGEAN ενισχύοντας την σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, ξεκινά την κάλυψη έξι νέων προορισμών με απευθείας πτήσεις από Λάρνακα προς Ηράκλειο, Ρόδο, Μύκονο, Χανιά, Κω και Σαντορίνη, ενώ αυξάνει και τη συχνότητα των πτήσεών της προς τη Θεσσαλονίκη, με την προσθήκη και δεύτερης πτήσης, από τρείς έως και τέσσερεις φορές εβδομαδιαίως.

Συνολικά, στο πλαίσιο του νέου καλοκαιρινού της προγράμματος, η  AEGEAN θα προσφέρει απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα προς το Λονδίνο και το Παρίσι, καθώς και προς άλλους  οκτώ διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα.
Ο Αντιπρόεδρος της AEGEAN κ. Ευτύχιος Βασιλάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε:   «Κρίναμε ότι η παρουσία μας στην Κύπρο ωρίμασε έτσι ώστε να προσφέρουμε απευθείας πτήσεις όχι μόνο σε οκτώ ελληνικούς προορισμούς αλλά και για πρώτη φορά στους δύο μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, το Λονδίνο και το Παρίσι. Στην απόφασή μας δε για δημιουργία βάσης μας στην Κύπρο μεγάλο ρόλο έπαιξε και η σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας και της λειτουργίας του αεροδρομίου που επετεύχθη με την δημιουργία του νέου αερολιμένα Λάρνακας που λειτουργεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ταυτόχρονα, ο κ. Βασιλάκης υπογράμμισε το ενδιαφέρον της AEGEAN να διερευνήσει σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς,  την δυνατότητα προσθήκης και άλλων προορισμών στην Δυτ. Ευρώπη, στην Ανατ. Ευρώπη, στη Μ. Ανατολή, ενώ είπε χαρακτηριστικά «Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση της Κύπρου με την προσήλωση στην ποιότητα που πιστεύουμε ότι χαρακτηρίζει την εταιρεία μας, η κάλυψη μεγαλύτερου μέρους των αναγκών τους αλλά και η συνεισφορά μας στην αύξηση του τουρισμού».

Από την πλευρά του ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports κ. Alfred Vandermeer, καλωσόρισε την έναρξη πτήσεων της AEGEAN από την Λάρνακα για το Λονδίνο και το Παρίσι. Η εξέλιξη αυτή, σημείωσε, δεν αποτελεί απλώς την έναρξη πτήσεων προς δυο καινούργιους προορισμούς. Αποτελεί άλλο ένα κρίκο που ενισχύει ακόμη περισσότερο την παρουσία μιας Ελληνικής αεροπορικής εταιρείας στην Κύπρο και φέρνει ακόμη πιο κοντά το κυπριακό επιβατικό κοινό με την  AEGEAN. Είμαι σίγουρος, κατέληξε, ότι τόσο οι Κύπριοι όσο και ξένοι επιβάτες θα αγκαλιάσουν τις νέες πτήσεις που προσφέρει η AEGEAN από και προς την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2011 συμπληρώνονται επτά χρόνια δραστηριοποίησης της AEGEAN στην Κύπρο με πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  Αυτά τα 7 χρόνια μεταφέρθηκαν 2,5 εκατ. επιβάτες προς και από το αεροδρόμιο της Λάρνακας ενώ μόνο το 2010 πραγματοποιήθηκαν 3.400 τακτικές πτήσεις. Για το 2011 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν 4.800 πτήσεις, αριθμός που συνιστά αύξηση με ποσοστό 41% σε σχέση με το 2010, ενώ ο διαθέσιμος αριθμός θέσεων θα είναι περίπου 900.000, αριθμός που συνιστά αύξηση με ποσοστό 40% σε σχέση με το 2010.

Για κρατήσεις θέσεων, καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το ταξίδι σας με την AEGEAN, επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα της εταιρείας www.aegeanair.com  ή καλέστε το Κέντρο Κρατήσεων στο 801 11 20000 ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.