Home General Επικεφαλής ο Γιάννης Ταμουρίδης μετά το δεύτερο ΕΤΑΠ

Επικεφαλής ο Γιάννης Ταμουρίδης μετά το δεύτερο ΕΤΑΠ

Γιάννης ΤαμουρίδηςΟ Γιάννης Ταμουρίδης ήταν ο πρωταγωνιστής της δεύτερης ημέρας του 17ου Διεθνή Γύρου Ελλάδας.
Ο 30χρονος πρωταθλητής Ελλάδας και κυπελλούχος κόσμου στο αγώνισμα των πόντων, που ηγείται  της ελληνικής επαγγελματικής ομάδας  SP Tableware , ήταν ο θριαμβευτής του ατομικού χρονομέτρου το πρωί στην Πρέβεζα με χρόνο 26’.27’’, και πήρε τη γαλάζια φανέλα του προπορευόμενου αθλητή στον αγώνα  την οποία διατήρησε μετά το τέλος του 2ου Ετάπ από την Πρέβεζα στο Μεσολόγγι απόστασης 118 χλμ.
Με δυνατό αέρα και πολλές επιθέσεις από τις ομάδες, ο Ταμουρίδης έμεινε στην αρχή πίσω, αλλά στα τελευταία χλμ , κέρδισε έδαφος και έπιασε τους δυνατούς Γερμανούς της NSP που είχαν αποσπαστεί και έτσι κράτησε τη διαφορά και διατήρησε τη γαλάζια φανέλα τερματίζοντας στην 9η θέση.
O συνολικός χρόνος του προπορευόμενου Γιάννη Ταμουρίδη είναι 6 ώρες, 32.46
Δεύτερος στη γενική με 11 δευτερόλεπτα διαφορά βρίσκεται ο Στέφαν Σάφερ της Γερμανικής LKT-BRANDENBURG, ενώ στην τρίτη θέση με 44 δευτερόλεπτα από τον πρώτο βρίσκεται ο  Μάρκους Φότεν της NSP.
Νικητής του ετάπ ήταν ο Σέρβος Ζόλτ  Ντέρ της Εθνικής ομάδας Σερβίας ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 2.34.39
Οι φανέλες του σπριντ ανάβασης και του σπριντ ευθείας δεν άλλαξαν κάτοχο μετά το δεύτερο ετάπ. Ο Περικλής Ηλίας κρατά το σπριντ βουνού με 7 πόντους, ενώ ο Σλοβένος Ντιν Ποντγκόρνικ της Τουρκικής Μανίσασπορ κρατά το σπριντ ευθείας με 8 πόντους.
ΤΟ 3ο ΕΤΑΠ
Την Παρασκευή το 3ο ετάπ του 17ου Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας (Δ.Π.Γ.Ε) θα διεξαχθεί σε απόσταση 141,8 χλμ  στην απόσταση από  το  Μεσολόγγι  έως τους  Δελφούς. Πρόκειται για το δυσκολότερο σκέλος του Δ.Π.Γ.Ε  αφού υπάρχει ποικιλομορφία  υψομετρικών με μεγάλα ανηφορικά τμήματα στα οποία θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους οι ποδηλάτες. Στο ετάπ υπάρχουν 3 σπρίντ ανάβασης και δύο σπριντ ευθείας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 13.00 από το λιμάνι του Μεσολογγίου και ο τερματισμός υπολογίζεται περίπου στις 17:00
Ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ΟΠΑΠ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ του Υπουργείου  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ : ΟΠΑΠ Α.Ε

ΚΥΡΙΟΙ  ΧΟΡΗΓΟΙ
1. HELLENIC POST BANK – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
2. Ε.Ο.Τ
3. Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
1. Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ ΑctiveCap
2. PUMA – THE FOOTBALL TEAM
3. IDEAL BIKES
4. INTERLIFE

ΧΟΡΗΓΟΙ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
1. ΕΡΤ & ΕΡΑ σπορ
2. ΤΑ ΝΕΑ & ΕΞΕΔΡΑ

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version