Αρχική Εκθέσεις 16ος Διεθνής Διαγωνισμός Βιολογικού Ελαιολάδου: BIOL INTERNATIONAL 2011

16ος Διεθνής Διαγωνισμός Βιολογικού Ελαιολάδου: BIOL INTERNATIONAL 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

16ος Διεθνής Διαγωνισμός Βιολογικού Ελαιολάδου: BIOL INTERNATIONAL 2011Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στον 16ο Διεθνή διαγωνισμό βιολογικού ελαιολάδου BIOL INTERNAΤIONAL 2011, που  θα διεξαχθεί στην Ιταλία, από τις  25 Απριλίου  έως την 1η Μαΐου 2011.

Ο Οργανισμός ΔΗΩ στα πλαίσια του προγράμματος Biolmed, σκοποί  του οποίου είναι “η εγκαθίδρυση διακρατικού δικτύου για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του βιολογικού ελαιολάδου της Μεσογείου“ και η στήριξη του διαγωνισμού Biol Price, θα συγκεντρώσει παράλληλα δείγματα βιολογικού ελαιολάδου στο τοπικό γραφείο Biolmed το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού.

Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης όλων των δειγμάτων τόσο από τα γραφεία της BIOL στην Ελλάδα όσο και από άλλους φορείς, θα ακολουθήσει γευσιγνωσία για την πρόκριση των καλύτερων ελαιολάδων σε εθνικό επίπεδο.

Η γευσιγνωσία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΣΕΒΙΤΕΛ και της οργανοληπτικής ομάδας ΚΟΤΙΝΟΣ της λέσχης φίλων ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ με τη σύμπραξη και φυσική παρουσία της Ιταλικής Αντιπροσωπίας γευσιγνωστών του βραβείου BIOL PRICE.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της γευσιγνωσίας όλα τα ελαιόλαδα που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα αποσταλούν στην Ιταλία, για να εκτεθούν στο κοινό, να φωτογραφηθούν για τον κατάλογο, και να συμμετέχουν στους παράλληλους BIOL διαγωνισμούς όπως Biolpack, Biolblended, Biol-Q, Biolkids.  Όσα  ελαιόλαδα προκριθούν σε εθνικό επίπεδο θα διαγωνιστούν με περισσότερα από 300 ελαιόλαδα από όλον τον κόσμο για μία διεθνή διάκριση.

Η ιταλική διοργάνωση BIOL παρέχει σε όλους τους συμμετέχοντες, πιστοποιητικό συμμετοχής, και ένα αντίγραφο εργαστηριακής ανάλυσης του ελαιολάδου που συμμετείχε στο διαγωνισμό.

Πληροφορίες για την συμμετοχή

● Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μεμονωμένοι παραγωγοί, συνεταιρισμοί ή τυποποιητές, που εφαρμόζουν τις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας και πιστοποιούνται σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία.

● Τα δείγματα πρέπει να προέρχονται από ομοιογενείς παρτίδες άνω των 1.000 λίτρων.

● Κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετέχει με μέχρι δύο διαφορετικά ελαιόλαδα.

● Πρέπει να  αποσταλούν πέντε (5) φιάλες ελαιολάδου, περιεκτικότητας τουλάχιστον 0,5 lt, μαζί με την αίτηση συμμετοχής. Το γραφείο BIOLMED μπορεί να σας βοηθήσει στη συμπλήρωσή της.

● Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν

● Τα δείγματα και η αίτηση θα πρέπει να σταλούν στα γραφεία του Οργανισμού ΔΗΩ, BIOLMED, Αριστοτέλους 38,  Αθήνα, 10433, μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το γραφείο Biolmed (Τηλ: 210-8224384, κα Μ. Χουλιάρα ) ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.premiobiol.it

Με εκτίμηση

Μαρία Χουλιάρα

Τμήμα Πιστοποίησης

Παρασκευαστικής Δραστηριότητας

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.