Αρχική Tourism Το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας, στο Expo Athens, στις 5 Φεβρουαρίου

Το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας, στο Expo Athens, στις 5 Φεβρουαρίου

gastronomiaΕίναι σημαντικό να υπάρχουν στοιχεία ταυτότητας στο φαγητό και επειδή τελικά το πρωινό είναι ένα γεύμα που συνήθως συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του καταλύματος, αποτελεί και ένα μέσο κατάδειξης των ιδιαίτερων προϊόντων αλλά και γεύσεων μιας χώρας ή και περιοχής.  Σε μια εποχή που όλες οι χώρες, οι περιοχές και τα καταλύματα προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες και να επιτύχουν την επανάληψη  πελατών  προηγούμενων επισκέψεων, το πρωινό σήμερα προσφέρεται ως ένα προϊόν που θα μπορέσει να γίνει λόγος επιβεβαίωσης σωστής επιλογής για τον επισκέπτη.
Ένας άλλος παράγοντας που υποστηρίζει την προσφορά ενός πρωινού που θα συμπεριλαμβάνει και τοπικές γεύσεις αφορά και σε αυτήν ακριβώς την κατανάλωση τοπικών προϊόντων και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας της χώρας, αλλά και της περιοχής που βρίσκεται το κατάλυμα.  Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα προϊόν που προσφέρεται για τη διαφοροποίηση και ταυτοποίηση του προορισμού.
Μία νέα πρόταση πρωινού με την ονομασία «Kalimera Breakfast» το οποίο θα φέρει την ελληνική σφραγίδα και θα προωθεί τον προορισμό Ελλάδα στο διεθνές πελατολόγιο των τουριστικών επιχειρήσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο του συνεδρίου για την εγχώρια γαστρονομία. Το συνέδριο αυτό αναμένεται να αποτελέσει το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας «Kalimera Breakfast» το οποίο διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στις 5 Φεβρουαρίου 2011, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης για την Τροφοδοσία και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων και μονάδων Μαζικής Εστίασης HORECA 2011.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο «Expo Athens» υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων και της Εστίας.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (www.chefclub.gr) είναι μια επαγγελματική και μη συνδικαλιστική λέσχη, η οποία ιδρύθηκε το 1992 με καταστατικό σκοπό τη στήριξη της Ελληνικής Γαστρονομίας, την αναβάθμιση του επαγγέλματος  του Αρχιμάγειρα και του Αρχιζαχαροπλάστη, καθώς και τη στήριξη  των εκπαιδευτικών σχολών τουριστικών επαγγελμάτων.
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας της, η Λέσχη Αρχιμαγείρων συνεργάζεται με φορείς της πολιτείας, όπως ο ΕΟΤ, οι Νομαρχίες και τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, συμμετέχει σε γαστρονομικά γεγονότα στο εσωτερικό και το εξωτερικό και διδάσκει σε σεμινάρια προώθησης της Ελληνικής Γαστρονομίας.
Για την προώθηση των δράσεων της Λέσχης Αρχιμαγείρων αποφασίστηκε και δρομολογήθηκε η διοργάνωση του 1ου Εθνικού Συνεδρίου Γαστρονομίας, με τη συμμετοχή πολλών τουριστικών, επισιτιστικών, επαγγελματικών και εκπαιδευτικών φορέων, με σκοπό τη δημιουργία νέων δεδομένων για το τουριστικό μας προϊόν και την προώθηση του μέσα από την Ελληνική Γαστρονομία στο διεθνές στερέωμα.
Το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας, απευθύνεται σε όλους τους τουριστικούς φορείς, ξενοδόχους, εστιάτορες και σε όλους τους επαγγελματίες των επισιτιστικών επιχειρήσεων, καθώς και σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.
Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος είναι ο κ. Μίλτος Καρούμπας, ενώ τη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία ARTION Conferences & Events.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.