Αρχική Φορείς Δημόσια Διαβούλευση για τη δράση Ανάπτυξη Υποδομών Ευρυζωνικής Πρόσβασης σε Αγροτικές και...

Δημόσια Διαβούλευση για τη δράση Ανάπτυξη Υποδομών Ευρυζωνικής Πρόσβασης σε Αγροτικές και Νησιωτικές Περιοχές

Celestyal Cruises

Μιχάλης ΧρυσοχοΐδηςΗ Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχωρά σε Δημόσια Διαβούλευση για τη δράση «Ανάπτυξη Υποδομών Ευρυζωνικής Πρόσβασης σε Αγροτικές και Νησιωτικές Περιοχές» προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι γεωγραφικές περιοχές ΟΠΑΑΧ που θα αποτελέσουν το πεδίο εφαρμογής της εν λόγω δράσης.

Στόχος της δράσης, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας, είναι η ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε αγροτικές και υποεξυπηρετούμενες περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες σήμερα η ευρυζωνική σύνδεση είναι ανύπαρκτη ή ανεπαρκής, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο να είναι περιορισμένη.

Η ενίσχυση απομακρυσμένων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας μέσω της δημιουργίας νέων ευρυζωνικών υποδομών, συμβάλει καθοριστικά στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, εξασφαλίζει την πρόσβαση στη Πληροφορία για κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθιστώντας όλους του Έλληνες συμμέτοχους στη νέα Ψηφιακή Εποχή.

Επιταχύνοντας την προσπάθεια σύγκλισης με τα επίπεδα ευρυζωνικής διείσδυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συγκεκριμένη δράση συνάδει απόλυτα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε. για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων και πρόκειται να βελτιώσει τόσο τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες από το Κράτος, όσο και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Περιφέρεια, δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει από σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2011 έως και την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011.

Το κείμενο της διαβούλευσης και ο τρόπος υποβολής των σχολίων περιγράφονται  αναλυτικά στον ιστότοπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση»   www.digitalplan.gov.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.