Αρχική Airlines News Αντίο British Airways Plc, αντίο Iberia Lineas Aereas de Espana SA, καλημέρα...

Αντίο British Airways Plc, αντίο Iberia Lineas Aereas de Espana SA, καλημέρα International Consolidated Airlines Group (IAG)

ΒΑ_IBERIAΤην Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, 2011, αναμένεται να εισαχθούν στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Μαδρίτης ταυτόχρονα οι μετοχές της νέας εταιρίας International Consolidated Airlines Group (IAG), η οποία είναι το αποτέλεσμα της πλήρους συγχώνευσης της ΒΑ με την Iberia.
Σύμφωνα με την συμφωνία συγχώνευσης οι δύο εταιρίες θα διατηρήσουν τα σήματά τους.
Μετα την ένωση αυτή των δύο εταιριών η IAG θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης σε αξία μετά την Lufthnasa.
Επίσης με την ένωση αυτή οι δύο εταιρίες αναμένουν για τα επόμενα πέντε χρόνια μείωση του κόστους τους κατά 400 εκατομμύρια Ευρώ κατ’ έτος.
Η IAG θα έχει 419 αεροσκάφη που πετούν σε 205 προορισμούς. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταρτίσει λίστα από 12 αεροπορικές εταιρίες που ενδιαφέρεται να εξαγοράσει.
Εν τω μεταξύ το πλήρωμα θαλάμου επιβατών της British Airways ψήφισε υπέρ της απεργίας. Ωστόσο, η ΒΑ προέτρεψε το συνδικάτο, το οποίο αντιπροσωπεύει το πλήρωμα θαλάμου επιβατών, να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, με τις εγγυήσεις που δίνει η εταιρία για μισθολογικές αυξήσεις για τα επόμενα δύο έτη και εξασφαλίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τα πληρώματά της. Η British Airways Plc, δήλωσε ότι από τα 13.500 άτομα του πληρώματος απιβατών, μόνο το 43% ψήφισε υπέρ της απεργιακής δράσης στην ψηφοφορία της Παρασκευής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.