Αρχική General VISITBRITAIN: Ο Βασιλικός Γάμος προσφέρει ώθηση όχι μόνο στην τουριστική βιομηχανία του...

VISITBRITAIN: Ο Βασιλικός Γάμος προσφέρει ώθηση όχι μόνο στην τουριστική βιομηχανία του Λονδίνου αλλά και ολόκληρης της Βρετανίας

Ο γάμος του Πρίγκιπα William με την Kate Middleton θα μπορούσε να προσφέρει μια μεγάλη ώθηση στον τουρισμό και την Βρετανική οικονομία, επίσης στη μόδα και την τέχνη, ανακοίνωσε η Διευθύνων Σύμβουλος του VisitBritain κυρία Sandie Dawe.
Η δημοσιότητα και μόνο θα είναι πρωτοφανής. 
Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές παρακολούθησαν το γάμο του Πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα το 1981. Η ένωση του μεγαλύτερου γιού τους με την αγαπημένη του αναμένεται να ξεπεράσει αυτό το νούμερο.
Ο γάμος τους στο Westminster Abbey στις 29 Απριλίου 2011 θα μπορούσε εύκολα να είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός της ιστορίας με προβλέψεις ότι τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι, ¾ του παγκόσμιου εν δυνάμει τηλεοπτικού κοινού, θα παρακολουθήσουν την τελετή.  Αυτό το νούμερο βεβαίως θα πολλαπλασιαστεί ακόμα παραπάνω από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Η κάλυψη του γάμου θα δώσει στη Βρετανία μια χρυσή ευκαιρία να επιδείξει την δύναμη της ιστορίας και παράδοσής της, αλλά και να παρουσιάσει στον κόσμο πώς αυτή η ιστορία εκσυγχρονίζεται από ένα πολύ μοντέρνο Βασιλικό ζευγάρι, δηλώνει η κυρία Sandie Dawe.
Περίπου 30εκ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη Βρετανία πέρυσι, φέροντας έσοδα αξίας 16δισ. λιρών.  Στην πιο πρόσφατη έρευνα, οι επισκέπτες από το εξωτερικό μας είπαν πως η κουλτούρα και η κληρονομιά της Βρετανίας ήταν οι πιο σημαντικοί λόγοι που ταξίδεψαν.  Η έρευνα δείχνει ότι σε ένα χρόνο η μοναρχία της Βρετανίας συγκεντρώνει, με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, πάνω από 500εκ. λίρες άμεσα και έμμεσα από τους τουρίστες – αλλά το όφελος μιας χρονιάς με ένα Βασιλικό Γάμο αναμένεται να ξεπεράσει αυτό το ποσό.
Η μακροπρόθεσμη επίπτωση του γεγονότος μπορεί να διασπαρθεί σε όλο τον τουριστικό κλάδο της Βρετανίας.  Μετά το γάμο, το ζευγάρι που γνωρίστηκε στο πανεπιστήμιο St Andrews, θα διαμείνει στην Βόρεια Ουαλία όπου ο Πρίγκιπας υπηρετεί στη Βασιλική Αεροπορία.  Η φήμη τους φαίνεται ότι θα έχει μια θετική επίπτωση στην δημοτικότητα της Βόρειας Ουαλίας, η οποία προσέλκυσε τον περασμένο χρόνο 289.000 επισκέπτες, με έσοδα 77εκ. λίρες.  Μέρη, όπως η πανέμορφη κοιλάδα Dee και η γραφική πόλη Llangollen, το Εθνικό Πάρκο Snowdonia και το τεράστιο μεσαιωνικό οχυρό Caernarfon Castle χτισμένο από τον Εδουάρδο Ι αναμένεται να αυξήσουν το μερίδιο τους ως τουριστικοί προορισμοί.
Το χρονοδιάγραμμα του γάμου στο έτος πριν από την 60ή Επέτειο της στέψης της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας το 2012 καθώς και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο είναι μια χαρούμενη σύμπτωση, με την δημοσιότητα του γάμου να συμβάλει στην εορταστική ατμόσφαιρα που θα συνεχιστεί μέχρι την επόμενη χρονιά.
Η κυρία Sandie Dawe είπε: «Ο Βασιλικός Γάμος αναμένεται να προσφέρει ώθηση όχι μόνο στην τουριστική βιομηχανία του Λονδίνου αλλά και ολόκληρης της Βρετανίας.  Θα δώσει στο VisitBritain μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσει τη Βρετανία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.  Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τους σταθμούς που έχουν τα δικαιώματα για την αναμετάδοση και ο γάμος το 2011 δίνει μια ακόμα ασύγκριτη ευκαιρία να πούμε στον κόσμο τι έχουμε να προσφέρουμε ως τουριστικός προορισμός.
Το ζευγάρι σπούδασε μαζί στο St Andrews και πέρασαν χρόνο στο Balmoral, οπότε αυτό είναι μια φανταστική ώθηση για τη Σκωτία και μένουν στην Ουαλία που έχει φανταστικά τοπία και εμπνευσμένα κάστρα.  Ο William και η Kate είναι ένα μοντέρνο ζευγάρι.  Πηγαίνουν σε nightclubs και είναι εξωστρεφείς άνθρωποι, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε για αυτές τις δραστηριότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες.  Η Kate φαίνεται να ψωνίζει σε γνωστά μαγαζιά που είναι εύκολα προσβάσιμα.  Το νυφικό θα μας δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τους σχεδιαστές μας, ενώ τα γαμήλια δώρα θα είναι δείγμα των εξαιρετικών τεχνιτών που έχουμε στη χώρα.  Όλα αυτά μας βοηθούν να πούμε την ιστορία της μοντέρνας Βρετανίας.  Είναι η καλύτερη ώθηση δημοσιότητας για τη χώρα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.