Αρχική Hotels ΕΞΑ-Α: Η τάση στις πληρότητες και τις τιμές εξακολουθεί να είναι πτωτική

ΕΞΑ-Α: Η τάση στις πληρότητες και τις τιμές εξακολουθεί να είναι πτωτική

ΕΞΑ-Α: Η τάση στις πληρότητες και τις τιμές εξακολουθεί να είναι πτωτικήΈναν από τους χειρότερους αντίστοιχους μήνες στην τουριστική ιστορία της Αθήνας, βίωσαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας, τον Σεπτέμβριο, με την τάση να συνεχίζει να είναι πτωτική, και τα ξενοδοχεία τεσσάρων, τριών και δύο αστέρων να συνεχίζουν να καταγράφουν διψήφιες απώλειες εσόδων.

Το πλέον ανησυχητικό σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής είναι πως “φαίνεται να υπάρχει μια τάση επιστροφής σε προ-Ολυμπιακές πρακτικές και περιόδους, όταν το μέγεθος της τουριστικής πίτας αλλά και η ποιότητα των καταλυμμάτων, οδηγούσε σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό τιμών . Κάτι που παρατηρείται και σήμερα με τη διαφορά όμως ότι το προϊόν είναι κάθετα αναβαθμισμένο και οι επενδύσεις σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων μεγάλες και αναπόσβεστες”.

Επίσης σύμφωνα με στοιχεία της ΕΞΑ-Α “Εντυπωσιάζει το γεγονός πως η πτωτική τάση της Αθήνας-Αττικής σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της συνεχίζεται και μάλιστα η ψαλίδα διευρύνεται”.
Ενώ αναφέρουν πως “Από το ποσοστό -6.3% (στα έσοδα του οκταμήνου) έχουμε βρεθεί στο -6.7% στο εννιάμηνο, ενώ η ποσοστιαία αύξηση των εσόδων των υπόλοιπων προορισμών την ίδια στιγμή διευρύνεται. Μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί, αλλά το +19.4% στα έσοδα της Κωνσταντινούπολης, όχι μόνο μας εντυπωσιάζει και μας προβληματίζει, αλλά και μας μελαγχολεί…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.