Αρχική Organizations Στην οργάνωση Friends of the Earth Middle East απονεμήθηκε φέτος το Διεθνές...

Στην οργάνωση Friends of the Earth Middle East απονεμήθηκε φέτος το Διεθνές Βραβείο Αριστοτέλης Ωνάσης για την Προστασία του Περιβάλλοντος

Στην οργάνωση Friends of the Earth Middle East απονεμήθηκε φέτος το Διεθνές Βραβείο Αριστοτέλης Ωνάσης για την Προστασία του Περιβάλλοντος «Στην εποχή της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε ο κόσμος από το κραχ του 1929, είναι πολύ σημαντικό να ενισχύονται οικονομικά και ηθικά οργανώσεις που προωθούν την κουλτούρα της ειρήνης, βάζοντας ακόμη και αντίπαλα μέρη να εργαστούν για ένα υψηλότερο ιδανικό: την προστασία του οικοσυστήματος», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στη διάρκεια της τελετής απονομής του Διεθνούς Βραβείου Αριστοτέλης Ωνάσης για την Προστασία του Περιβάλλοντος στην οργάνωση Friends of the Earth Middle Eas, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (17 -11-2010), στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Όπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης «υπό αυτό το πρίσμα, η συνεργασία του Ιδρύματος Ωνάση και της Πόλης του Αμβούργου για να θεσμοθετήσουν δράσεις που εμβαθύνουν την περιβαλλοντική συνείδηση έχει μια ξεχωριστή δυναμική διεθνούς εμβέλειας. Το αποδεικνύει, άλλωστε, η επιλογή τους να βραβεύσουν την οργάνωση FoEME που πέτυχε την συναδέλφωση Ισραηλινών, Παλαιστινίων και Ιορδανών για την αναζήτηση λύσεων σε κοινά προβλήματα ύδατος». Ευχήθηκε δε «το βραβείο αυτό να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για περαιτέρω επέκταση του τόσου σημαντικού έργου που επιτελείται σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του πλανήτη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης μετέβη ως επίσημος προσκεκλημένος στο Αμβούργο, όπου την Τρίτη και Τετάρτη 16 & 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Επιτροπής απονομής του Διεθνούς Βραβείου «Αριστοτέλη Ωνάση για την προστασία του Περιβάλλοντος» και η τελετή απονομής.

Το απόγευμα της Τρίτης (16/11) ο Αναπληρωτής ΠΕΚΑ συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Αμβούργου, όπου μετείχαν ο Δήμαρχος του Αμβούργου C.Alhaus, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γερμανίας Norbert Rottgen, ο Γερουσιαστής A.Hajduk, οι βραβευόμενοι της οργάνωσης FoEME, κ.ά. Την Τετάρτη το πρωί (17/11) ο κ. Σηφουνάκης παρέστη στη συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής απονομής του Βραβείου και στη συνέχεια στην τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Αριστοτέλης Ωνάσης για την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι το διεθνές αυτό βραβείο απονεμήθηκε φέτος στην οργάνωση Friends of the Earth Middle East (FoEME Φίλοι της Γης της Μέσης Ανατολής). Το βραβείο απονέμεται ανά διετία σε πρόσωπα και φορείς που προσφέρουν εξαιρετικό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 250.000 ευρώ. Επίσης, η πόλη του Αμβούργου (Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2011) επιλέχθηκε για πρώτη φορά για να φιλοξενήσει την τελετή λόγω της διεθνούς διάκρισης και αναγνώρισής της στα θέματα ανάδειξης και προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι η FoEME είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο ης οποίας συνεργάζονται με ιδιαίτερη επιτυχία Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι και Ιορδανοί, πάνω στο μείζον ζήτημα της προστασίας και διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.