Αρχική Exhibitions Ευκαιρία νέων συνεργασιών η συμμετοχή του HAPCO στην 26η έκθεση Philoxenia

Ευκαιρία νέων συνεργασιών η συμμετοχή του HAPCO στην 26η έκθεση Philoxenia

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, η Γενική Διευθύντρια του HAPCO κα Λύντια Μαστρονικολή και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo Α.Ε. κ. Πάρις Μαυρίδης.Σημαντική ευκαιρία επικοινωνίας με τους επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς, που εδρεύουν εκτός Αθήνας, αποτέλεσε για τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO η συμμετοχή του στην 26η έκθεση Philoxenia, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 18-21 Νοεμβρίου 2010 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο του HAPCO επισκέφτηκαν επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, αναζητώντας μορφές συνεργασίας με τον Σύνδεσμο και τα μέλη του, ενώ ενδιαφέρον παρουσίασαν αρκετοί επισκέπτες για το έργο του Συνδέσμου και τις εξελίξεις της ελληνικής συνεδριακής αγοράς.

Η έκθεση, ακολουθώντας την πορεία της εθνικής οικονομίας, παρουσίασε ομολογουμένως πτωτική πορεία, όσον αφορά στον αριθμό περιπτέρων και επισκεπτών, αλλά αναμφισβήτητα ευκαιρίες ενίσχυσης ή καλλιέργειας νέων συνεργασιών μεταξύ των επαγγελματιών της τουριστικής αγοράς υπήρχαν. Οι επαγγελματίες του κλάδου, όπως και οι τουριστικοί φορείς για ακόμη μια χρονιά είχαν δυναμική παρουσία στην έκθεση, ενώ παρά την κρίση σε ικανοποιητικό επίπεδο κινήθηκε και το ενδιαφέρον απλών επισκεπτών για πληροφόρηση και συλλογή ενημερωτικού υλικού από διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χαρακτηρίστηκε τέλος η διεξαγωγή του 3ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού με θέμα «Ένα Νέο Μοντέλο για τον Τουρισμό», που διοργανώθηκε από την Helexpo Α.Ε. και την Europress Media Group, παράλληλα με την έκθεση Philoxenia, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010. Συμμετέχοντας στο πάνελ ομιλητών της ενότητας «Τουρισμός 12 μήνες» η κα Δέσποινα Αμαραντίδου, Μέλος Δ.Σ. του HAPCO, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο συνεδριακός τουρισμός θεωρείται αντίδοτο της εποχικότητας και παρουσίασε στο ακροατήριο προτεινόμενες δράσεις της Πολιτείας και των φορέων προς την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του συνεδριακού τουρισμού προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.