Αρχική legacy Kατέφτασε στην Αθήνα ο Γερμανός υπερμαραθωνοδρόμος Jürgen Mennel Mennel

Kατέφτασε στην Αθήνα ο Γερμανός υπερμαραθωνοδρόμος Jürgen Mennel Mennel

Με ειδική τελετή υποδέχθηκε η Αθήνα τον Γερμανό υπερμαραθωνοδρόμο Jürgen Mennel Με ειδική τελετή υποδέχθηκε η Αθήνα τον Γερμανό υπερμαραθωνοδρόμο Jürgen Mennel Mennel, ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθειά του πριν 30 ημέρες , καλύπτοντας μια απόσταση 2.200 χιλιομέτρων, δηλαδή 70 χλμ. την ημέρα.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, τον συνεχάρη και τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του, τη δύναμη και το κουράγιο του, τονίζοντας ότι η προσπάθειά του ταυτοχρόνως αναδεικνύει τις αξίες και τη δύναμη της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συμβολική σημασία αυτού που έγινε σήμερα, που ένας δρομέας, ο Μέννελ, συμπλήρωσε μια απόσταση  2.200 χιλιομέτρων, δείχνει τη δύναμη του ανθρώπου και συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο, όλες τις αξίες τις οποίες πρεσβεύει ο Μαραθώνιος  και τις οποίες θέλουμε να διακινήσουμε σε όλο τον κόσμο .
Η επέτειος των 2500 χρόνων του Μαραθωνίου μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε ό,τι καλύτερο έχει η Ελλάδα. Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη διαδρομή που έγινε. Θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα γεγονότα πολιτιστικά  και αθλητικά, τα οποία θα εμπλουτίσουν την εμπειρία αυτής της επετείου.»

Το τρέξιμο αποτελεί για τον Jürgen Mennel έκφραση της επιμονής, της αυτενέργειας, της προθυμίας να αναμετρηθεί κανείς με μία πρόκληση χωρίς να εγκαταλείπει την προσπάθεια με την πρώτη δυσκολία. Ως κοινωνικός παιδαγωγός ο Jürgen Mennel ξέρει να εκτιμά τη σημασία αυτών των ιδιοτήτων στη διαμόρφωση του χαρακτήρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.