Αρχική General Η Αθήνα ζητά από την ΕΕ να συνδράμει στην ανάπτυξη “ταχείας αντίδρασης...

Η Αθήνα ζητά από την ΕΕ να συνδράμει στην ανάπτυξη “ταχείας αντίδρασης ομάδων στα σύνορα της” ώστε να μειωθεί η εισροή παράνομων μεταναστών

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος ΠαπουτσήςΣύμφωνα με άρθρο της Γαλλικής εφημερίδας “le figaro”, η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ να αναπτύξει περιπολίες στα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, όπου μια άνευ προηγουμένου κύματος των παράνομων μεταναστών έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, σε επιστολές προς τους αρμοδίους της ΕΕ αναφέρει πως
“Καθημερινά στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία παρατηρείται μαζική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια με σκοπό τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής απέστειλε επιστολές προς τη βελγίδα Πρόεδρο του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Annemie Turtelboom καθώς και προς την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Cecilia Malmstrom, με τις οποίες ζητεί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams – RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας.
O Υπουργός, τονίζει, πως η αυξανόμενη πίεση των παράνομων μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά σύνορα αποτελεί ένα καθαρά ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί αντίστοιχα ευρωπαϊκή λύση στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης.
Η Γαλλική εφημερίδα αναφέρει πως σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 2008, το 50% των παράνομων μεταναστών που παρέμεναν σε έδαφος της ΕΕ ήταν στην Ελλάδα, ενώ κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών του 2010 έφτασε στο 90%.
Επίσης σύμφωνα με το Frontex, πάνω από τα τρία τέταρτα των 40.977 ανθρώπων που συνελήφθησαν στα σύνορα της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 ήρθε στην Ελλάδα, κυρίως από την Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.