Αρχική legacy Η πορεία κατά του Καρκίνου του Μαστού “Walk for Life Kos 2010”...

Η πορεία κατά του Καρκίνου του Μαστού “Walk for Life Kos 2010” σήμερα Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στην Κω

Walk for Life Kos 2010Φέτος είναι η τρίτη κατά σειρά χρονιά που διοργανώνεται η εκδήλωση “Walk for Life Kos”.
Όπως χαρακτηριστικά λέει η «ψυχή» της εκδήλωσης κ. Carol Jerram, όλα άρχισαν μετά από μία επίσκεψή της στη Βρετανία, όπου παρακολούθησε μία αντίστοιχη «πορεία».
Επιστρέφοντας στην Καρδάμαινα, όπου είναι μόνιμος κάτοικος, και μετά από το θάνατο από καρκίνο του μαστού μίας αγαπημένης της φίλης, αποφάσισε να ξεκινήσει μία εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων της Κω σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και τη σπουδαιότητα της έγκαιρης εξέτασης και διάγνωσης όσο η ασθένεια βρίσκεται ακόμα σε πρώτο στάδιο και η θεραπεία είναι δυνατή.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού, η ευαισθητοποίηση σχετικά με την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά απαραίτητου σχετικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο της Κω .
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλειδών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρδάμαινας ΑΡΓΩ και την κ. Carol Jerramy. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκεται ο γιατρός του Νοσοκομείου κ. Μαυροειδής.
Πρόκειται για μία πεζοπορία, μία «Πορεία για τη Ζωή», όπου οι συμμετέχοντες είναι ταυτόχρονα και «δωρητές». Πληρώνοντας ένα συμβολικό ποσό αξίας 10 ευρώ προμηθεύονται την μπλούζα με το λογότυπο της εκδήλωσης και συμμετέχουν στην πορεία, βοηθώντας έτσι στη συγκέντρωση χρημάτων αλλά και στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των άλλων κατοίκων του νησιού. Σε όλη τη διαδρομή υπάρχουν ειδικά κουτιά όπου συγκεντρώνονται χρήματα από όσους παρακολουθούν την εκδήλωση. Δωρεές γίνονται επίσης και από εταιρείες, οργανισμούς κλπ.
Στην πρώτη πορεία συμμετείχαν 72 γυναίκες και συγκεντρώθηκαν περίπου 6.000 ευρώ ενώ στη δεύτερη συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα, άντρες και γυναίκες, και συγκεντρώθηκαν γύρω στις 4.000, συμπληρώνοντας έτσι το απαραίτητο ποσό για την αγορά ενός μηχανήματος μείξης φαρμάκων για το Νοσοκομείο της Κω.
Φέτος, η πορεία “Walk for Life” θα αρχίσει από το ξενοδοχείο Doubletree by Hilton Resort Kos – Helona και θα ολοκληρωθεί στο κέντρο της Καρδάμαινας. Το Doubletree by Hilton Resort Kos – Helona, ως χορηγός της εκδήλωσης, θα παράσχει σε όλους τους συμμετέχοντες δωρεάν τα απαραίτητα αναψυκτικά και νερό πριν την έναρξη αλλά και θα προσφέρει δωρεάν παραμονή για δύο άτομα (με πρωινό και βραδινό γεύμα) για ένα Σαββατοκύριακο σε ένα τυχερό νικητή που θα αναδειχθεί με κλήρωση στο τέλος της πορείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.